неделя, 31 август 2014 г.

Кутийка 5/10/12

Здравейте,

днес ще ви представя една семпла и удобна кутийка за подаръче. Кутийката е с размери 5/10/12, което дава възможности за побиране на разнородни подаръчета, като парфюм, козметика, бижу, малка статуетка или кутийка за бижута, а защо не и някое разкошно шалче.
Представям ви я без повече предисловия:


За по-голямо удобство, а и сигурност реших кутийката да се затваря с панделка, която пък е и прекрасен детаил към цялостната и визия.


Едно симпатично тагче с пожелание се включи в композицията.


От другата му страна пък сложих етикетче с координатите на Блога ми. :)


За акцент избрах да си направя малка, симпатична розетка, която направих от една остатъчна лентичка, накъдрих я с ножицата за вълнички и залепих с горещ силикон. Отгоре декорирах с красиво, седефено копче и малка пайетка за завършек. Лесно и красиво  бижу. Непременно ще го използвам отново. :)

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

събота, 30 август 2014 г.

Морско дъно

Здравейте,

днешната картичка ми стана страхотно любима. Отдавна се самоприканвам да оцветя някоя по-огромна коса, защото косите при мен са били винаги нечовешко предизвикателство. Винаги, когато оцветявам, започвам от косите, да не би да прецакам нещо или, ако е така, то да няма прекалено много щети. :) За това тази сутрин се реших и престраших и направих ето това:


Лятото си минава покрай нас на бърз ход и  докато се усетим - няма да го има. За това с голям ентусиазъм и желание направих тази морска картичка.  Нека да се донасладим на лятото или на това, което остава от него. :)


Съвсем подходящо в темата се вписаха тези сладрски висулки-дрънкулки, които се поклащат на гребена на вълната на моята картичка.


Възползвах се и от споделеното знание на Картичкофурийките, за да направя това бижу от бирена капачка. Голямо чукане и блъскане падна. Първата капачка излетя през балкона и за малко да центрирам една госпожа, която минаваше отдолу. Мисля, че ми прости, след като поне 1000 пъти и се извиних за невниманието си. Втория опит пък се поразмаза яко, ама реших все пак да използвам каквото е станало. Малко кристалчета, много глоси и брокат и ето я моята лъскава брошка. :)


Тук до моята мома с косата се мъдрят и няколко малки-сладки животинки. С много глоси лъснах всички водни мехурчета. очите, устните, медальона и морските обитатели.
Мисля, че не се справих чак зле и с моето си предизвикателство - косата, макар да има още какво да се желае по въпроса.

Картичката ще включа при:


както и при


Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

сряда, 27 август 2014 г.

Благодарствена картичка

Здравейте,

картичката, която ще ви покажа в тази публикация направих за една много мила дама, която ми помогна ужасно много с един мой проблем. Ще съм и благодарна до живот, че ме отърва от ядовете(здравословни проблеми), които толкова години ме тормозеха. Представете си, колко е човечна и всеотдайна тази жена - без да ме познава се вдигна и дойде, не стига, че ми реши проблема от раз, ами и пари не ми взе. Добре, че бях предупредена, колко много обича шоколад, та успях да я изнудя(буквално) да приеме един голям шоколад за благодарност. Обаче нещата се случиха толкова бързо, че нямах време да реагирам и да измисля нещо по-оригинално с което да и изкажа моята признателност. 
Въпросната дама се оказа, че е джудистка и това реши облика на картичката, която реших да подготвя за нея. Дълго търсех и се рових за печат с джудо и най-накрая ме светна гениалната мисъл да потърся карате - нали и двата спорта ползват кимона... Резултатите от издирването ми ме спряха на сайта на Мо и неговото перфектно за случая печатче - Karate girl.
Ето я и самата картичка в завършен вид:


Понеже не познавам вкуса на дамата, прецених, че е по-подходящо да заложа на изчистен дизайн, който сякаш успява да допадне на повечето хора.
Сложих малко камъчета, няколко пеперудки и две перли за разкош.


Неизбежно тук се намести и благодарствения ми надпис. Над него кръжат три симпатични пеперудки, които съвсем леко дистреснах с мастилото, нищо, че на снимката не си личи особено. :)


Печата оцветих също семпло, но какво повече да оцветиш на бяло кимоно? Проучих аз, че моята получателка има черен колан и за това веднага побързах да го отразя в изображението. 
Мисля, че се получи добре - аз поне съм доволна.

Още веднъж искам да кажа - Благодаря ти, Ели! Бъди благословена със здраве, щастие и късмет.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

Шейкър картичка 2 ( истински кошмар)

Здравейте,

унесена в нови проекти забравих да ви покажа нещата, които са вече готови, за това днес ще  направя две публикации, за да отделя нужното внимание на две картички.
Първата такава реших да има шейкър елемент, а печатът, който избрах е на сладката Тилда. Очарователно-симпатични са ми тези момиченца, които са много лесни и приятни за оцветяване.
Да си призная честно, това е най-измъчената ми картичка... Първо се започна с това, че си залях картона с кафе(добре, че дизайнерската хартия го скрива), минах през счупване на скалпела, който без малко да ми извади окото, а след като му смених връхчето с ново се порязах 2 пъти. После пък едва си открих силиконовите пръчки и тъкмо, когато реших, че всичко неприятно е минало се изгорих има-няма 3-4 пъти, омазах тотално картичката със силикон, тя взе, че падна и естествено залепна за пода и изобщо филмът на ужасите беше пълен. НО! Аз съм си тъпо и упорито от малка и твърдо бях решена, че ще я завърша, пък каквото ще да става!
Без повече да се бавя ви показвам какво ми се получи в крайна сметка:


Много цветя, пеперуди и сърца има тук, на пук на всичките ми перипетии. За това, а и заради замечтания поглед на момиченцето избрах надписа да е скромен, но показателен. Сигурна съм, че гушнала това голямо сърце си мисли за някой любим...


Разбира се, сърцето минах обилно с глосито, както и обувчиците и панделката на милата Тилдичка. Сложих я да поседне върху едно тънко резенче картон, а за охрана и поставих тази смела пепруда. :)


Сигурно вече е излишно да ви казвам, но пък аз нали съм си подробна Мара - прозорчето направих, като скалпирах капака на една тарелка. :) И понеже не щеше да ми се залепи с двойното тиксо пущината, аз смело реших, че ще го залепя - ще-не ще със силикон. Обаче, поради препятствията, за които ви разказах вече тотално оклепах положението. То се лееше силикон от всички възможни посоки и измислих да сложа това сребърни шнурче, което всъщност е ластик около рамката на шейкъра. Докато го слагах него пък оцапах отгоре и за това на помощ ми се явиха тия лъскави камъчета, които поприкриха резила.  Напълних вътре обилно с два размера сърца в 3 нюанса на червеното(едното си е направо розово, ама айде), малко капки в зелено и лилаво и няколко червени кристалчета и картичката задрънка, та пушех се вдигна.
Естествено, то е повече от ясно - тази картичка си остава при мен до живот. :D
В крайна сметка се приютих на рамото на любимия, който драматично ми заяви да сядам и да приключвам с щуротиите за днес. Не ми било ден за творчество. Хич не му беше трудно да ме убеди, казвам ви. Направо се хвърлих на дивана пред телевизора и така си откарах следобеда - ближейки рани. :)

Картичката ще покажа в Предизвикателство 54 на Card Mania Challenges - Пеперуди и панделки.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме след минутка пак със следващата картичка.

петък, 22 август 2014 г.

Пиано + урок(черен картон)

Здравейте,

днешната картичка замислям отдавна, обаче все пропускам или не намирам да си намеря черен картон с която да я осъществя, за това днес запретнах ръкави и се размислих какво мога да направя по въпроса с подръчни материали. Печат имах вече подготвен, който си отлежава и чака доооста време, бял картон - бол, ама черният-нъцки!
В болния ми творчески настроен мозък веднага се заформи поредната каша-маша и извадих тежката артилерия - четки, маркери, Ц-200(естествено).
Използвах едно леееко накълцано вече листче, върху което бях драскала различни опити за разни идеи, които така и не сбъднах за сега и използвах чистата му страна. С обикновен черен маркер, който вярвам се намира във всеки дом хубаво оцветих белия картон. Получи се на едни неприятни линии и черти, както може да предположите и резултатът изобщо не ми се хареса, но предвид, че не е перманентен, а обикновен маркер реших, че като го мина обилно с Ц 200 отгоре и нещата ще се поправят. Речено - сторено и ето какво се получи:



Цапаницата е жестока и много боядисваща, за това ви съветвам искрено и от сърце да направите като мен и да използвате нещо за подложка(вестник, найлон или каквото се сетите друго). След като оставите да изсъхне добре, ама наистина добре - поне 2-3 часа или изсушите със сешоар трябва с чиста четка да минете още един хубав слой с Ц 200, защото на този етап нещата още са доста цапащи. :)
И готово! Имаме си хубав, стабилен и направо перлен, черен картон. Сигурна съм, че може да се постигнат и други цветове. Може да използвате освен маркер и обикновени водни боички или акрилни или пък каквито имате. Сигурна съм, че ще се получи добре и със сухи пастели. Опитвайте смело и безотговорно. Възползвайте се от всичко, с което разполагате. 
А сега ще ви покажа и картичката, която сглобих с новоизлюпения ми черен картон:


Много дантела, камъчета, перли... И една прекрасна, млада дама с развети коси, която вае майсторски звуци със своята цигулка, виола или  както му се вика там на този инструмент, нежно кацнала върху клавишите на пианото... А защо не и рояла! :)


Май не ме бива много в оцветяването на черни дрехи, но толкова си мога. :) Мисля, че не се получи съвсем зле роклята. Косата избрах в червено, заради класиката(черно,бяло и червено). 
Виждате как клавишите проблясват под светлината... Горда съм с постигнатия резултат.


Посланието е кратко, но ясно, а цветята са малко, но пекрасни. :) 

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак с нови хрумки и надявам се реализирани проекти. 

четвъртък, 21 август 2014 г.

Сънища...

Здравейте,

днес ще бъда по-кратка от обичайното, но мисля, че картичката сама говори за себе си и няма нужда от много думи.
Ето я и нея:


Дизайнерската хартия ми напомня на нежен полъх на вятъра, за това без никакви колебания избрах нея. Ангелското ми заспало момиченце оцветих в розово-лилави нюанси, а компания и правят дъгата, звездите и три пеперудки, които бдят над спокойния и сън. Поръсих обилно звезден прашец(брокат) по роклята, крилата, пеперудите и малко по звездичките, за да светят ярко. 


Надписа сам се намести и той под формата на облаче. В близък план се вижда, че моето момиче се е постарало да е красиво, дори в съня си... :) Същинска кокона. Хи-хи. 

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

събота, 16 август 2014 г.

Пак кутийка + бижу

Здравейте,

днешната кутийка всъщност изобщо не е днешна. Беше готова още преди почти седмица и специално предназначена да побере едно ръчно изработено бижу - герданче и гривничка, които пък изработих пак специално за една също толкова специална за мен жена.
Тази жена за мен е като майка и я обичам всеотдайно и благодарно заради всичко, което ми е дала и продължава да ми дава. Това е Мариана, която имаше имен ден на Голяма Богородица, но си получи подаръка едва днес, поради което забавих и настоящата публикация. 
Нашата история е странна и дори непонятна за много хора, но приятелството ни е искрено и важно, за това, пък и защото сме си такива, го поддържаме и отглеждаме с много любов и търпение. 
Ето и какво успях да сътворя по случай повода:


Цветя на дизайнерската хартия и върху нея пак цветя - все рози и все красиви за специалната за мен дама. :)


Панделките винаги са ми били голяма слабост, а пък за къде е дамска кутийка и без перли, за това и от двете сложих щедро.


Дантелата също присъства в типично женскте джунджурии и то задължително.


Печатът е отново на прекрасната Krista Smith - Crow. Стори ми се много подходящ с това нежно цвете, което девойката сякаш поднася на своя получател. :)


Ето и съдържанието на кутийката. Моля да ме извините за замазаните участъци, но посланието е много лично, а не съобразих да снимам преди да го напиша.

Е, това е за сега от мен за днес. Очаквайте ме скоро пак и не забравяйте приятелите си, забързани в натовареното ежедневие. Отделете минутка за любимите си хора и им кажете, колко много значат те за вас. :)

Кутийчицата ще отиде при http://tokbobok.blogspot.com/2014/08/tbc-15-mixed-media.html

Кутийки - плик и портмоне

Здравейте,

днес идвам да ви представя две визии за кутийки, които могат да съберат малки подаръчета, пари, а защо не и тагче с пожелание в себе си.
Сгъвките са нови за мен, но ми беше интересно и приятно да експериментирам. Вдъхновение почерпих от една мацка в Ю-тубата, която се е назовала PootlesPapercraft

Реших да ги публикувам заедно, защото така ги направих - заедно. :) Много са ми сладки и симпатични и за това бързам да ви ги покажа:


Сега ще ви поразкажа и по нещичко за всяка от тях. 



Извинявам се за малко размазаното изображение.

Тази кутийка има формата на портмоненце. Размерите и са 10,5 на 6,5, ако правилно съм запомнила. :)


От страни се сгъва като подаръчна торбичка. 
Цветенцето си направих сама преди известно време, но тук си пасна точно по мярка и цвят.


За затварянето избрах едно малко и симпатично езиче, което да прибира капачето на нашето портмоненце. Прореза си изрязах внимателно със скалпела.


Втората кутийка е тип плик и е с размери 9,5 на 9,5. Тук не си личи пликовата и сгъвка, но само почакайте следващите фотоси.


За затварянето тук избрах да направя това сладкишко, подвижно коланче, което декорирах с копченце. Копчето е цикламено, но отново е излязло в някакъв неузнаваем цвят...


Ето това е нашето пликче-кутийка от другата страна. Избрах да не и декорирам гръбчето, за да не претрупам работата и да изглежда елегантно, все пак. :)


А ето и как се разтваря, давайки възможност да си прибереш на уютно подаръчето вътре. 

Мисля, че и двете кутийки дават възможност за семпло и дискретно надписче (Благодаря, Честито и т.н.), но за сега не сложих, тъй като още си нямат конкретно предназначение. Но, това е дребен детаил, който лесно и бързо може да се добави.

Е, това е за сега от мен. Надявам се да са ви харесали моите нови кутийки. Очаквайте ме скоро пак и не забравяйте, че ако оставите коментар няма да ви се обидя изобщо. ;)

четвъртък, 14 август 2014 г.

Лилаво с тюркоаз

Здравейте,

тази картичка ми стана много любима, както заради новата ми страст сред печатите - Krista Smith и нейната Nevaeh, така и заради цветовата комбинация, на която заложих, а именно любимото ми лилаво с тюркоаз.
Големите очи и пищните коси са част от причините толкова много да се влюбя в печатите на тази авторка. Толкова изразителни и подробни - печатите и са истинско удоволствие за оцветяване. Винаги много се наслаждавам и забавлявам с тях. 
Ето какво получих и като краен резултат:


При заснемането малко се е прецакал цветът на копчето, но иначе е абсолютно същия като този на дизайнерската хартия. Предполагам, защото е седефено и за това не е излязло реалистично. И за да не се слее с фона, му сложих едно кръгче от хартията, която използвах за бордюр.
Краищата на тюркоазената хартия нащърбих  със скалпела и ги минах с едно мастилце, което си имам отдавна, но винаги ми върши много добра работа. :)


Толкова се вживях в оцветяването, че позагубих точките, за това реших да сложа малко бели такива на случаен принцип. Къде точки - къде тиренца, но важното е, че ги има и създават допълнителна пищност на роклята. :)


Избрах неангажиращ надпис и семпла декорция от 3 розички, защото цветовете са достатъчно богати.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

неделя, 10 август 2014 г.

Къдрави вълнения...

Здравейте,

обичам къдравите коси и печатите с такива двойчици са ми били винаги мнооого, много любими. :) Особено пристрастна съм към печатите на Криста Смит и в днешната си картичка използвах един такъв, който е наречен Frizzy Jynx
Оцветих го снощи около 3:30, когато внезапно ме обхвана музата и настроението. На лампено осветление и кьоравейки се с очелките направих, каквото можах. Ето я и картичката, която приюти къдравото ми момиче:


Отвътре ми дойде да бъде много цветно и слънчево, предвид последните няколко хубави и топли дни, а якенцето с къс ръкав е почти като едно, което аз самата имам и нося с огромно удоволствие.


Цялостното изображение оцветих с една нова за мен техника с почти суха четка и ситни потупвания. Много съм доволна от крайния резултат и съм сигурна, че това няма да е единствения път в който ще се възползвам от нея. :)


Много изненадана останах и колко добре ми се получи косата. Със сигурност мога да заявя, че  това е най-добрия вариант за къдрави гриви, според мен. Предполагам ще е подходящо също и за козината на животинките.


Използвах два вида дантела и наръсих щедро малки аквамаринови кристалчета. Китките пък си оцветих от бели такива в подходящи за случая. Мислих си и за едно синьо, но реших, че ще дойде в повече.

По едно време обаче така зверски ми се доспа, че оставих сглобяването на картичката за днес сутринта с кафето. 

Е, това е за сега от мен и къдравите ми вълнения.
Очаквайте ме скоро пак. :)

събота, 9 август 2014 г.

Пак на училище


Здравейте,


днешната картичка направих вдъхновена от идеята, че не остана много, много до завръщането на учениците в класните стаи. Въоръжена с този безумно сладурски печат и спомените от моите ученически вълнения се хвърлих с ентусиазъм в реализацията на картичката. 
Ето какво се получи в крайна сметка:




Копченцата сами се подредиха, пък и имах огромното желание  вече да ги използвам за нещо. :)




Ето и близък план на нашата ученичка. Не ми се струва чак отчаяна от живота, за това предполагам, че и харесва да ходи на училище. Представих си, че така загадъчно усмихната - през главата и минават цветни и разнообразни мисли. И по този повод я украсих с няколко цветни вадички. :D




Моливчетата и линийката си направих самичка. Оказа се много забавно и приятно, а мисля, че и резултатът е добър.
Разбира се, сложих обилно глоси на очилата, линията и ябълката, а моливите минах по цветните части с Ц 200.  Надявам се да ви хареса моята ученичка, напълно готова и заредена с всички необходими пособия за първия учебен ден.

Е, това е за сега от мен. Очакайте ме скоро пак.

Рамка за снимка

Здравейте,

вече ви показах нещата, които направих за кръщенето на малката Дариа, но понеже разполагам и с една много сладка нейна снимка ми дойде идеята, че мога и нея да я включа в някакъв проект. Спонтанно ми хрумна да направя рамка за снимката, която да е като комплект с кутийките. Речено-сторено.


Предвид, че дизайнерската хартия, която използвам в случая е доста богата не исках да слагам излишна декорация.


Това сладурско етикетче "HAPPY" всъщност не стои там случайно. То е прикрепено към основата, на която залепих снимката, така, че се издърпва и снимката може да бъде заменена с друга. Панделката пък сложих, за да затворя добре рамката - джоб.


Такава е ситуацията в гръб - до сущ като истинка рамка. :) Стои стабилно, тъй като напластих три слоя от перления картон.

Обещавам си, че това вече е последното, което правя по този повод. Ама този път наистина. ;)

Е, етова е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

петък, 8 август 2014 г.

Картичка за юбилей

Здравейте,

пак съм аз! Ами, така са нещата при мен - няма, няма и накрая 3 публикации наведнъж. Не публикувам отделно, за да трупам постове, а защото смятам, че всяко нещо заслужава да му се отдели подобаващо внимание.
Настоящата картичка направих по поръчка от една много мила и лъчезарна дама, която се свърза с мен по мейла. Много се зарадвах и в същото време много се притесних дали ще успея да удовлетворя очакванията на поръчителката. 
Картичката трябваше да е за 50 годишен юбилей на друга дама. Печатът си избра самата поръчителка, като ми сподели, че е харесала друга моя картичка и за това реших да използвам почти същите хартии и цветове, като я персонализирам за конкретния повод.
Ето я и нея:


Въпреки огромното ми притеснение и вълнение нещата се получиха сравнително бързо и що-годе лесно. 


Надписчето си дойде само и се вписа прекрасно според мен. Сложих и от любимите ми точки. :) 


Това е и в близък план.
На мен лично ми хареса крайния резултат, а по думите на поръчителката и тя също. Надявам се сега и дамата, за която е предназначена да е останала доволна.
Желая и здраве и още поне толкова години прекрасен, вдъхновен и щастлив живот.

Имаше си и послание вътре, но него не го снимах - то си е лично. :)

Е, това е за сега от мен. 
Очаквайте ме скоро пак(ама не чак толкова скоро) . :)

Бебешки съкровища за кръщене

Здравейте,


нали ви казах, че съвсем след малко ще кукна пак тука. :)

По случай кръщението на Дариа реших, че и ние, като някакви роднини там, може да пратим подаръче, нищо, че не сме поканени на събитието.
Избрах сет от 2 кутийки за косичка и кръстче. Като комбинация това ми се стори възможно най-подходящо по случай конкретния повод. 

Тук пък ще благодаря на прекрасната Зара, която сподели с мен сгъвката за голямата кутия. 

И така, ето какво се получи:


Малките кутийки декорирах семпло, за да не повдигат капачето. Тия пепруди ги имам в едно бонбонено розово и черно, но за случая ги боядисах в нещо като яйчена черупка, бананово или и аз не знам какъв е точно тоя цвят със спей. 


Кутийката, която ги побира украсих малко повече, но гледах да не прекаля и претруфя, че имам малко такава склонност. :)


Учудващо за мен самата дори - размерите паснаха перфектно. Ами то си беше сериозно смятане, да ви призная честно. Предната ми кутия беше пълен провал и за това директно я изхвърлих за назидание, че си е позволила да не се получи както аз искам! 


Сложих и едно шишенце с вълшебен прашец в помощ на кръстницата, за да ориса детето както си трябва. :)

Дано празникът да е весел и щастлив, а детенцето да расте здраво и безгрижно.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.