понеделник, 29 септември 2014 г.

Разделители Есен/Зима

Здравейте,

днес ще ви занимая с два разделителя, които ми бяха поръчани от притежателката на предния - летен разделител - моята приятелка Тони. Тъкмо бях подредила концепциите, когато ненадейно тя се включи в творческия ми процес с порция претенции и щения за това и онова... Лееееееееко ми се доиска да я удуша, но се въздържах с капчицата търпение, която дядо Боже е дал на моята нетърпелива иначе зодия. Какво да я правя, нали я обичам, съгласих се с нея и подготвих новите идеи за реализация. А тя - реализацията, се оказа много приятна и забавна. Ще видите сами защо:


Много са приказни, нали? :) Идеята тръгна от там, че Тони, и тя като мен, се влюбила в кралица Елза от Замръзналото кралство(Frozen). После пък на мен ми хрумна, че за есенния вариант може да използваме  принцеса Мерида от Храбро сърце(Brave), заради разкошната и червена грива, която се връзва перфектно с есенната цветова гама.
И така две царствени особи кукнаха на моите приказни разделители за книги. :)


Малко не са ми се получили снимките, обаче вече е късно чадо - мандалото лопна. Дала съм ги на Тони и край с фотосесиите.  


Освен всичките панделки, брокат и други светлинни ефекти реших да добавя и една сладка висулка под формата на чадърче. Супер, супер подходящо за есенния сезон, типичен със своите дъждовни дни, а и нощи също, както се убедихме наскоро.


Елза ми беше голямо предизвикателство, заради странната на цвят коса, тази полу-прозрачна пелерина и всичките фентифлюшки по дрехите и, но мисля се справих доста добре, колкото и нескромно да прозвуча. :) Сложих и много, много снежинки, които засипах с много, много брокат, така, че да блестят, както натрупалия сняг блести на мекото зимно слънце... 


И тук се мендахерца една висулка - четирилистна детелина, която орисах тайно да ни донесе късмет и зимата да не бъде баш като във филмчето, а много по-скромна и благосклонна към нас.


Ето ги и гръбчетата на разделителите. И тях украсих пищно, за да е пълен кефа, когато Тони си ги ползва. :)

С есенния разделител ще участвам в Хартиени вълшебства и тяхното Есенно бинго, където съм избрала първата вертикала - есенни  листа, панделки и сезонни плодове, като искам да уточня, че под плодове имам предвид ей тия два жълъда горе на гръбчето. Надявам се участието ми да се зачете, но, ако дамите решат, че не отговарям на условията им, то няма да се сърдя да ме изключат от надпреварата. :)

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме пак утре.

сряда, 24 септември 2014 г.

Тефтер за рецепти 2

Здравейте отново,

точно както ви обещах се явявам веднагически, за да покажа и второто тефтерче, което пък ми бе поръчано от друга приятелка за нейната майка. Обсъдихме нещата и решихме да бъде в лилаво, харесахме печата и останалото беше по моя преценка. Обичам да имам свобода за творчество. 
Ето и какво се получи:


Заложих на ключовете в този проект. За свежест реших да съчетая любимото ми лилаво със зелено. Двете ъгълчета декорирах с дантела и разбира се сложих камъчета за разкош. :)



И тук реших да украся вътрешната страна на корицата с джобче за бележки и хвърчащи рецептички, които чакат да бъдат наместени по страничките. Разделите са 4(супи, основни, десерти, зимнина). А за завършек дръжки кръстосват вилици, ножове и лъжици. :)







Гръбчето реших да е изчистено за по-голямо удобство при писане.


Тук също се спряхме на кутия, още повече, че тефтерът ще е подарък за мама Елена.


Благодаря и на теб, Ванчи. Стискам палци майка ти да го хареса и да го запълни с прекрасни гозби. Дано и ти да си останала доволна. :)

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак с нови проекти, които чакат довършването си. 

Тефтер за рецепти 1

Здравейте,

в днешната публикация ще ви покажа първия ми Тефтер за рецепти, който си бях наумила отдавна да направя. Случи се така, че ходих до едно крафт магазинче, което ми хлопна вратата под носа... Свършило им било работното време и не можели да ме пуснат да си купя блокчето с дизайнерска хартия, което си бях вече харесала... Разочарована от нелюбезното отношение и от това, че не можах да си купя намисленото реших да се утеша в едно тефтерче, което да декорирам подходящо за целта. Вечерта споделих мъката си с приятелки и една от тях веднагически реши да ми поръча точно такова готварско тефтерче. Ентусиазмът ме заля като вълна и ме отнесе...
Благодаря ти, Илчу, че ми се довери и че ми даде пълна свобода на действие. Надявам се искрено да не съм те разочаровала.
Започвам със снимките, а те хич не са малко, казвам ви. :)


Поназнайвайки любимия цвят на моята скъпа поръчителка - червен, реших смело да направя тефтера и в тази огнена гама. Някак си ми се върза и с идеята за печки, фурни и всички излъчващи топлина домакински уреди. А и тя самата е една фурия, та колебания нямах никакви.


Печата тя си избра сама и мисля, че и подхожда. За декорация използвах идеята от лятната академия на Картичкофуриите - брошка от бирена капачка. Върху него удобно се намести и това симпатично катинарче, което да пази и охранява любимите рецепти. :)


От вътрешната страна на корицата пък реших да сложа джобче за хвърчащи бележки, рецепти и подобни, които лесно и бързо потъват някъде измежду вещите ни, забравяме и после чудно защо не можем да намерим. Разделите в тефтера уточнихме да бъдат 5(предястия, супи, основни, десерти, тестени) Подредих ги в горния ъгъл, за да е малко по-различно и интересно.


Тези симпатични черпачета, ножчета, лъжици и други готварски пособия открих случайно и мисля, че чудесно паснаха за един добър завършек на разделителните странички. Някак ми пустееше отгоре без тях.





На вътрешната страна на задната корица се помести още едно джобче. Обичам симетрията. :)


Разбрахме се освен тефтерчето да има и подходяща кутия, която да го съхранява и пази. И понеже реших, че ако сложа обемни декорации по самия тефтер ще стане много неудобно за писане в него си начесах крастата, така да се каже, като наредих едно букетче китки на кутията. :)


И понеже обичам детайлите по изображенията на разделителните странички и на самата корица сложих доста щедро брокатче и глоси акцент. 
Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме след малко със следващия тефтер за рецепти.


вторник, 9 септември 2014 г.

Албумът на Тони

Здравейте,

днес съм тук, за да ви покажа един албум, който завърших преди няколко дни, но изчаквах да бъде връчен на получателката си, за да не и разваля изненадата.
Отдавна бях обещала на моята дружка Тони да и скопосам едно албумче, ама знаете как се случват нещата... Ха днес, ха утре... Рождения и ден беше добър повод и стимул за мен, да запретна ръкави и да и измайсторя нещо с много любов и признателност за дългогодишното ни приятелство и всички моменти, които сме споделили до сега заедно. 
Да си ми жива и здрава, Тоничка и още дълги години да бъде крепко, здраво и стабилно приятелството ни, както до сега.
Предупреждавам ви, че снимките са доста, за това се въоръжете с търпение. :)




Това е лицето на албумчето. Много дантела, рози, мъниста, панделки, пеперуди и перли за рожденичката. :) Както и едно катинарче, което да охранява спомените, които ще събере сред страниците. А ето ги и тях:
















На финал реших, че всеки уважаващ себе си албум трябва да си има подходяща кутия. 




И тук, както по корицата на албумчето поръсих щедро с пеперуди, рози и панделки. Има и две перлички за допълнителен разкош, но останах вярна на идеята си кутията да има по-семпъл дизайн, за да не засенчи красотата на албумчето. То-албумчето вече е в Тони и мисля, че си го хареса много. Дано да събере в него само хубави и безценни спомени, които да и носят усмивка всеки път, когато го прелиства.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

петък, 5 септември 2014 г.

Момчешка картичка и плик

Здравейте,

днешната картичка направих по поръчка на моя приятелка, която искаше да изненада свой приятел за рождения му ден. Подсказката и към мен беше, че младежът много се увличал по колелета и обичал котки. Речено-сторено. Веднага се хвърлих да намеря подходящ печат с колоездач, което се оказа истинско препятствие, защото 99,9(9) от печатите с колелета бяха с участието на дами. Обаче на помощ ми се претекоха Магнолия и техния Едуин с колело - слава Богу. За да бъде пълна картинката му добавих и едно коте, което го гледа с влажен, почти влюбен поглед. Ето какво се получи в крайна сметка:


Момчешките картички са били винаги голямо предизвикателство за мен. Първо реших да го декорирам с копчета, но изобщо не ми хареса, после пък се спрях на изчистен вариант и най-накрая открих моето решение във безкрайните възможности на Фотошоп, където попаднах на тия сладки, котешки лапички и веднага ги изтипосах на картичката. :)


Този път използвах един по-дебел и гланциран картон, който, кой знае защо, ми размаза изображението, а оцветяването беше кошмарно! Повече няма да го използвам със сигурност, поне не и за разпечатване. Но, каквото - такова. И така се справих някак си. 


За вътрешната част на картичката реших да направя нещо по-интересно и пак с помощта на Фотошоп си направих и разпечатах ето този "плик"-таг, който декорирах семпло. На задната му страна оставих достатъчно място за написването на пожелание.


При разговорът ни се появи и идеята за плик, но понеже картичката стана по-обемна и направих плик-кутийка.


Картичката си влезе като в къщи и мисля, че се чувства страшно удобно в новото си хранилище. Хи-хи-хи.


Както можете да забележите, все пак едно копче влезе в употреба. За център му сложих една от котешките лапички и щедро я полях с глосито. Получи се според мен семпла и стилна декорация на плика. Нямаше как да минем и без малко джвъчки там. :)

Надявам се само Теди да не реши да хвърли едно око тук, защото се уговорихме да се видим в неделя, когато ще получи и картичката. До тогава ще я държа в напрежение. :) Дано и хареса и да успее да зарадва рожденика с нея.

Картичката ще включа в предизвикателството на TokBobok - Мъжки свят

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


П.П. Както обещах на Иренка - качвам една направена на бързо скица на плика за картичката. Използвам за него лист а4 и си го разчертавам по размерите, които са ми нужни в зависимост от картичката. Не забравяйте да отпуснете по половин милиметър от реалния и размер, за да пасне добре. Съобразете и дебелината според декорацията - моята е с дебелина сантиметър. Успех! :)