вторник, 18 август 2015 г.

Торта от памперси за Йоана

Здравейте,

днес с особен трепет искам да ви покажа една торта, направена от бебешки памперси(160 броя) за новородената Йоана.
Поръчката ми направи моята приятелка Цвети, на която много, много и от сърце благодаря, че винаги ме кара да правим щури неща заедно и  ме разнообразява от обичайните поръчки, които запълват ежедневието ми. 
Тортата е декорирана с бебешки ританки, ръкавички, шапчица, две бодита със закачливи надписи и за черешка на тортата изгря Дисни принцесата на всички мишоци - Мини маус! :)


Цветовете са лилаво и розово с малко сиво за разкош. Исках да е пищна, но не претрупана торта. За самите "блатове" решихме, че ще избягаме от типичното навиване на памперсите на ролка и ги навих по този интересен начин, който на мен ми напомня ветрило. Предвид огромното количество памперси, което взе участие в този проект, тортата стана  огромна и тежка. Естествено я увих в целофан и сложих панделка, но снимките ми станаха по-ужасни дори и от тези... Кутията за транспортирането беше големият проблем тук. Едва намерих такова чудо, което да прибере всичката тази момичешка красота в себе си. В крайна сметка мисията е изпълнена и подаръкът донесе много радост на семейството на Йоана. 


Цветята изработих сама с фина креп хартия в лилаво. Мисля, че като за първи опит ми се получиха прилично добре. :)


Дрешките прикрепих с карфици, защото нямаше как по друг начин да бъдат поставени по местата си. Мислех за тиксо или лепило, но така щяха да се повредят памперсите, а нали идеята е да бъдат използвани. :)



За допълнение към тортата направих тази тематична картичка с бебе Мини маус. Оставих я семпла с няколко елемента за  акцент. Топлото послание вътре ще оставя скрито от любопитните ви погледи. :)

Пожелавам на малката Йоана да бъде здраво и щастливо бебе, което съдбата да ориса с много късмет и любов.

Това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

петък, 14 август 2015 г.

Антония - първата годинка

Здравейте,

днес ще ви покажа поредното бебешко албумче. Казвам поредното, защото вече им изгубих бройката, но всяко албумче е много специално за мен, като моя рожба, която е сама по себе си важна и значима. И за това обичам да ги споделям с вас и се радвам, когато ми споделяте мнението си, а защо не и критиката си. И така:


За задача имах да включа зелено и розово, а печата си избра моята поръчителка. В това малко пликче съм сложила няколко допълнителни етикетчета за важни моменти, които родителите да сложат където преценят, че е удачно.Залепих това кипро гребенче и сложих малко камъчета и стикерчета, както и минах с брокатения химикал тук-там за повече разкош. :)
На халките вързах тази разкошна панделка, която си пазя отдавна за нещо подходящо. Тя ми е подарък от кака ви Кат. Благодаря ти, Кат!



На вътрешната страна на корицата се помести това послание към бебчето от поръчителката.


За свързващ елемент на албумчето избрах тези детски кубчета, които сама си сформирах. Мисля, че се получиха много свежи и забавни. Тук кацна и един зайо, който нещо не успява да си види морковчетата... :)


Местенце за първи думички и изречения с мотиви от корицата.


Пликче за снимки от видеозона.


Няма да ви покажа всички странички, защото на някои от тях се повтаря дизайна на хартиите, които използвах, а други са се заснели размазани. Добре де, аз съм ги заснела размазани... :)


И на гръбчето, традиционно слагам местенце за записване на ръст и тегло в съответния месец.





За страничката на първия рожден ден направих една сгъвка, която да побере повече снимки.


И едно пликче за кичурче косичка....


И още едно с тагове за отпечатък от ръчичка и краченце.


А това е гръбчето, което реших да оставя по-изчистено, но не можах да се въздържа и залепих този сладурски стикер. :)

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)