сряда, 24 септември 2014 г.

Тефтер за рецепти 1

Здравейте,

в днешната публикация ще ви покажа първия ми Тефтер за рецепти, който си бях наумила отдавна да направя. Случи се така, че ходих до едно крафт магазинче, което ми хлопна вратата под носа... Свършило им било работното време и не можели да ме пуснат да си купя блокчето с дизайнерска хартия, което си бях вече харесала... Разочарована от нелюбезното отношение и от това, че не можах да си купя намисленото реших да се утеша в едно тефтерче, което да декорирам подходящо за целта. Вечерта споделих мъката си с приятелки и една от тях веднагически реши да ми поръча точно такова готварско тефтерче. Ентусиазмът ме заля като вълна и ме отнесе...
Благодаря ти, Илчу, че ми се довери и че ми даде пълна свобода на действие. Надявам се искрено да не съм те разочаровала.
Започвам със снимките, а те хич не са малко, казвам ви. :)


Поназнайвайки любимия цвят на моята скъпа поръчителка - червен, реших смело да направя тефтера и в тази огнена гама. Някак си ми се върза и с идеята за печки, фурни и всички излъчващи топлина домакински уреди. А и тя самата е една фурия, та колебания нямах никакви.


Печата тя си избра сама и мисля, че и подхожда. За декорация използвах идеята от лятната академия на Картичкофуриите - брошка от бирена капачка. Върху него удобно се намести и това симпатично катинарче, което да пази и охранява любимите рецепти. :)


От вътрешната страна на корицата пък реших да сложа джобче за хвърчащи бележки, рецепти и подобни, които лесно и бързо потъват някъде измежду вещите ни, забравяме и после чудно защо не можем да намерим. Разделите в тефтера уточнихме да бъдат 5(предястия, супи, основни, десерти, тестени) Подредих ги в горния ъгъл, за да е малко по-различно и интересно.


Тези симпатични черпачета, ножчета, лъжици и други готварски пособия открих случайно и мисля, че чудесно паснаха за един добър завършек на разделителните странички. Някак ми пустееше отгоре без тях.





На вътрешната страна на задната корица се помести още едно джобче. Обичам симетрията. :)


Разбрахме се освен тефтерчето да има и подходяща кутия, която да го съхранява и пази. И понеже реших, че ако сложа обемни декорации по самия тефтер ще стане много неудобно за писане в него си начесах крастата, така да се каже, като наредих едно букетче китки на кутията. :)


И понеже обичам детайлите по изображенията на разделителните странички и на самата корица сложих доста щедро брокатче и глоси акцент. 
Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме след малко със следващия тефтер за рецепти.


4 коментара:

  1. Чудесно се е поличило. Страшно ми харесват разделителчетата за отделните рецепти, и черпаците също. Абе идеален подарък :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Веси. Много си мила, както винаги. :)

      Изтриване
  2. Много ми харесва, браво! Сигурна съм, че и приятелката ти го е харесала много и ще има да се хвали :)
    Поздравче!
    Ирена

    ОтговорИзтриване