петък, 5 септември 2014 г.

Момчешка картичка и плик

Здравейте,

днешната картичка направих по поръчка на моя приятелка, която искаше да изненада свой приятел за рождения му ден. Подсказката и към мен беше, че младежът много се увличал по колелета и обичал котки. Речено-сторено. Веднага се хвърлих да намеря подходящ печат с колоездач, което се оказа истинско препятствие, защото 99,9(9) от печатите с колелета бяха с участието на дами. Обаче на помощ ми се претекоха Магнолия и техния Едуин с колело - слава Богу. За да бъде пълна картинката му добавих и едно коте, което го гледа с влажен, почти влюбен поглед. Ето какво се получи в крайна сметка:


Момчешките картички са били винаги голямо предизвикателство за мен. Първо реших да го декорирам с копчета, но изобщо не ми хареса, после пък се спрях на изчистен вариант и най-накрая открих моето решение във безкрайните възможности на Фотошоп, където попаднах на тия сладки, котешки лапички и веднага ги изтипосах на картичката. :)


Този път използвах един по-дебел и гланциран картон, който, кой знае защо, ми размаза изображението, а оцветяването беше кошмарно! Повече няма да го използвам със сигурност, поне не и за разпечатване. Но, каквото - такова. И така се справих някак си. 


За вътрешната част на картичката реших да направя нещо по-интересно и пак с помощта на Фотошоп си направих и разпечатах ето този "плик"-таг, който декорирах семпло. На задната му страна оставих достатъчно място за написването на пожелание.


При разговорът ни се появи и идеята за плик, но понеже картичката стана по-обемна и направих плик-кутийка.


Картичката си влезе като в къщи и мисля, че се чувства страшно удобно в новото си хранилище. Хи-хи-хи.


Както можете да забележите, все пак едно копче влезе в употреба. За център му сложих една от котешките лапички и щедро я полях с глосито. Получи се според мен семпла и стилна декорация на плика. Нямаше как да минем и без малко джвъчки там. :)

Надявам се само Теди да не реши да хвърли едно око тук, защото се уговорихме да се видим в неделя, когато ще получи и картичката. До тогава ще я държа в напрежение. :) Дано и хареса и да успее да зарадва рожденика с нея.

Картичката ще включа в предизвикателството на TokBobok - Мъжки свят

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


П.П. Както обещах на Иренка - качвам една направена на бързо скица на плика за картичката. Използвам за него лист а4 и си го разчертавам по размерите, които са ми нужни в зависимост от картичката. Не забравяйте да отпуснете по половин милиметър от реалния и размер, за да пасне добре. Съобразете и дебелината според декорацията - моята е с дебелина сантиметър. Успех! :)


4 коментара:

  1. Много добре изглежда картинката въпреки опасенията ти :) Интересна хрумка с котешките лапички, а за плика ще моля за помощ, че не съм опитвала още да правя нещо подобно. Поздравления за хубавата картичка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иренка, веднага ти направих малка скица. Мисля, че е доста смешна, но предполагам ще се разбере лесно. Ще я кача в публикацията, за да я имат и другите.
      Усмихнато утро. :)

      Изтриване