вторник, 31 март 2015 г.

Албумчето на Тервел

Здравейте,

пак съм аз. :) Днес идвам да ви се похваля с едно албумче за първата годинка на бебе Тервел.
Поръчката дойде от моя близка приятелка, която стана леля и искаше да изненада щастливите родители и малкия бебок със специален подарък. В течение на разговорите ни се избистри идеята за албумче, което да побере спомени и снимки от първата годинка. Исках да съдържа всичко необходимо, за това, понеже е първият албум от този тип, който аз правя седнах и се замислих. Направих си план, нахвърлих си идеите и започнах да подреждам нещата, които ще поместя вътре. Избрахме супер сладък печат, който се оказа почти 1:1 с оригинала, но това го разбрахме чак после, когато Злати ми изпрати снимка на Тервел.
И така, без повече да многословствам излишно, започвам да ви го показвам. Предупреждавам, че снимките са много:



Разбира се, като за момче - основният цвят е син, но исках да има  и някакъв контраст и свежест в проекта, за това добавих малко звездички и подходяща, жълта панделка. Мисля, че се получи много, много добре.


За висулка сложих един симпатичен ролер, който символично да отбележи това малко пътешествие от първата годинка на бебчо. :)


Добавих малко пликче по  молба на Злати, за да сложат едно допълнително, дребно подаръче вътре в него.


Тук на първа страница се намира облика на Свети Тервелий, чието име носи бебенцето и ще бъде негов закрилник в живота. Подбрах малко информация за светеца, която да допълни изображението. Идеята беше на моето момче, за което мнооого, много му благодаря. :)


Една страничка, на която се поместиха етикетче за първите думички и данните на Тервел от неговото раждане. Направих етикетчето като малко джобче, където има допълнително няколко тага за снимки или записки.


На задната страна на страничката се намира и едно стихче, което измислих специално за Тервел. Мисля, че винаги е хубаво, когато думите са специално подредени за някого - така са по-лични и силни.
Тук добавих и едно пликче, където да се съхранят снимките от видеозона.


Преди всяка страничка за месец съм сложила по две листчета на редове(една синя и една жълта), където майката може да записва свои впечатления, забавни моменти или други спомени, които да останат във времето.
Някои от страничките са със сгъвки, за да побират повече снимки, други са без, но като цяло мисля, че поне едно 30-40 снимки биха се наместили спокойно в албумчето.


На гърба на всяка страничка съм направила малко етикетче с място за записване на теглото и ръста на бебето в съответния месец и отново доста място, където да бъдат залепени снимки.








Тука малко обърках посоката на колелета, но реших, че символично вървят нагоре, за това ги оставих така. :)






На страничката за 12 месец(рождения ден) добавих още един оцветен печат с торта, която се оказа супер подходяща, при все, че е с количка отпред(тъкмо за момченце). На мястото на огънчето има звездичка, защото това е мотив, който присъства често в албумчето.
Имаме си и така наречения водопад, където могат да се слагат снимки и от двете страни.


Още едно пликче, в което съм сложила подходящ таг, за да се направят отпечатъци от ръчичка и краченце, но забравих да го снимам. :)

На вътрешната страна на корицата има още място за снимки и симпатично кексче с една свещичка, което изрязах от дизайнерска хартия, която имам. Отново имаме звезди на хоризонта...


На самия гръб добавих малко изображение на статуята на кан Тервел и кратко описание към нея.


Цялата тази красота не можеше да седи просто така, за това и изработих и подходяща кутия, която да го съхранява.


Естествено и кутията е украсена, за да пасва перфектно на албумчето.
В кутийката има и още няколко допълнителни етикетчета с важни събития от първата годинка, които родителите да поставят според това, къде изберат да поместят определените снимки.

Пожелавам на малкия Тервел да расте здраво, жизнено и щастливо бебе. Да бъде силен и величествен, щедър и честен, справедлив и много обичан.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


понеделник, 30 март 2015 г.

Бебешки съкровища - Иванина

 Здравейте,

днес ще ви покажа едни сладки съкровища за новороденото бебе Иванина. 
Отдавна не ми се беше случвало да имам повод, за да ги правя и за това приех поръчката с голям ентусиазъм и вълнение.
Избрах много сладурски печат, който оцветих в типичните момичешки цветове от розовата гама. Ще ви разказвам за останалите подробности в движение:


Към сетчето от съкровища решихме да има и подходяща картичка, която да приюти послание към новороденото и неговите родители.


Заложих на изчистен дизайн при малките кутийки, а при голямата сложих и малко цветя, повече перлички и едно сладко мече. Избягвам от класическия вариант с пъпчето, защото по моето скромно мнение то е редно да бъде хвърлено на някое специално място, както повелява традицията и така тази кутийка се обезсмисля. На нейно място слагам такава за кръстчето от кръщението на детето, защото ми се вижда някак по-практично.


Картичката повтаря дизайна на кутийките и така направо си стават комплект. Обичам нещата да имат завършен вид и цялостност. Тук също декорирах с цветя, перли и разбира се нашия главен герой - мечо. :)


И малко по-близък план на ситуацията. Да си призная косичката ми беше най-трудна за оцветяване, тъй като кукурингото трябваше да е по-рехавичко, но мисля, че се справих значително добре. :)

Е, това е за сега от мен. Пожелавам на Иванина да има щастливо и безгрижно детство, да расте здрава и красива и да пълни сърцата на всички близки и роднини с любов и звънък, детски смях. :)

петък, 27 март 2015 г.

Фейски прашец

Здравейте,

напоследък доста се оплетох кое, дали и къде съм публикувала, та тая мила 8-мо мартенска фея, която направих за късметчето ми от размяната на Ем, май не е гостувала в блога.
Падна ми се една дама, която не познавах, но след кратка размяна на мейли и преглед на фейса и най-накрая бях готова да започна с картичката.
Искаше ми се да избягам от традиционната картичка, за това реших да бъде нещо като плик... Май по-скоро джоб. Избрах си печата, оцветих си го и сглобих композицията. На мен лично много си ми харесва, ама нали е моя ражба - няма как.
Така и не получих обратна връзка за това, дали късметчето ми е харесало картичката, ама здраве да е. :)
Ето я и нея:


Избрах си нежни, пастелни хартии, за да може да изпъкне самото изображение. Имаше някакви джувки, които излизаха от ръцете на феята, но реших да ги клъцна и заместя с пайетки и други бляскави неща, за да се получи магията истинска. :)
Една чаена салфетка, малко перлички и цветя и воала...


Самата дреха на феята я направих малко обемна, като изрязах някои от елементите и ги повдигнах с обемни лепенки. Същото направих и с крилата. Не си личи много от снимките, ама на живо ефектът е чудесен. Не мога да избягам от себе си и за това използвах кракле на крилата, за да са още по-реалистични. :)


Ето така отгоре се издърпва и листчето с пожеланието ми. Реших да го напиша на ръка, за да е по-лично. По-голямата част е паус, но понеже се гънеше малко му сложих и една лента от дизайнерска хартия, за да го направи по-стабилен.

Ами, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

сряда, 25 март 2015 г.

Декоративно бурканче

Здравейте,

от едно известно време ми се върти идеята за декоративни бурканчета, но все нямах повод да я реализирам.
На скоро с мен се свърза клиентка, която искаше да зарадва своя близка с някакъв подарък, чрез който да и изкаже своите благодарности. Зададе ми  жокер, че иска предметът да стои на бюрото на получателката и ме помоли да и предложа нещо по въпроса. Веднага се сетих за бурканчето и и го предложих, а за голяма моя радост тя прие идеята.
И така се заех да разкрасявам и без това красивото по форма стъкълце.
Моя мъж редовно ми дава идеи и този път не е изключение. Хрумнало му, че ще бъде красиво, ако от бурканчето извират цветя... Малко странно се изразяват мъжете за изкуството, нали? :)
Помислих си малко, представих си разни варианти и въоръжена с куп цветя, малко панделки и силиконовия пистолет седнах да го сътворя.
На мен много ми хареса крайния резултат, клиентката ми остана много доволна, а сега очаквам включване с отзиви и от получателката. Надявам се и на вашите коментари, дори да бъдат критични.
Ето го и него - бурканчето:


Украсата е предимно от цветя, но ми се видя подходящо да използвам и тази мрежичка от канап или нещо такова... Също така сложих и малко панделка тук и там. Бяхме решили да има малко благодарствено слово, което навих на папирусче и сложих в това мини бурканче, но не можах да се сдържа и сложих тази красива, метална, пилешка къщичка, която просто крещи ПРОЛЕЕЕЕЕЕЕТ, пък какво по-пролетно от куп цветя... :)


Капачето закрепих за самото тяло на буркана с обилно количество силикон, за да стои стабилно. Искаше ми се да стои сякаш цветята, които излизат са го поместили и то аха, аха - ще падне. :)
Ще го врътна малко, за да добиете по-добра визуална представа. :)




Ето така пък изглежда капачето. Като ги купувах тия зелени рози си мислех, че няма да ги използвам чааак толкова много, но сега са ми направо любими. Толкова свежест и настроение придават на проекта. 

Е, това е за сега от мен и моите бурканени вълнения. Очаквайте ме скоро пак с нови щуротии. :)




четвъртък, 19 март 2015 г.

Шейкър яйчицето на Катина

Здравейте,

от едно известно време се губя в блог пространството, но това е само поради факта, че нещата, които изработвам още не са подарени и изчаквам, за да не развалям ничия изненада. Иначе имам да ви показвам доста неща...
Днес обаче ще ви представя една нова джувка, която направих специално за едно скъпо на сърцето ми детенце - дъщеричка на моя дружка - Катина.
Скоро правих за нейната майка една шейкър картичка и детето толкова харесало как дрънка, че не можах да устоя да не направя нещичко за него.
Реших все пак да не е типична картичка, а нещо по-детско и така се роди идеята за дрънкалка с дръжка. Понеже скоро е Великден направих формата като яйце, за да кореспондира с празника. Това ще е моето скромно подаръче за нея. Надявам се много, много да си я хареса, да си дрънка с кеф и да и се радва.
Ето я и нея:


 Снимките са малко кофти, ама светлината днес хич я няма ни вътре, ни отвън. Направих дръжката, като слепих няколко ленти от мукава, за да е по-стабилна и да няма произшествия.



Понеже стана бая дебеличка и на много пластове, защото исках и самото "яйце" да бъде стабилно, направих малко къдрички от панделка и обкантих цялата работа.
Сложих и няколко панделки, за да прилича на истинска играчка.


Ето и самото изображение в близък план, а тук също се забелязват и пайетките, които ще дрънкат за радост на Кати. :)


И понеже си е специално за нея, нямаше как да не бъде надписана.

Това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.


Хартиени Вълшебства - Пастелно
CMC - Пролет
Crafts and me - Flowers

вторник, 3 март 2015 г.

От Баба Марта за Сиска

Здравейте и честита Баба Марта на патерица.

В днешната публикация ще ви покажа една много малка и симпатична картичка, която имаше за предназначение да побере в себе си мартеничка за една сладка мадама, която ми се падна в размяна на мартенички.
Сиска винаги е била луда глава, много приказлива, много щура и за това реших, че картичката за нея трябва да е по-различна. Избрах да е малка и кокетна, а изображението да я изпълва почти изцяло. Без излишна декорация, без джувки и заврънтулки - натурална, като самата Сиска, която няма цедка на устата и спирка пред нищо и никого. Винаги ми е била много забавна и ме е развеселявала искрено, за това ми хареса и този печат с именно това девойче, което много ми напомня за нея. :)


Заложих на класическите за повода цветове и мисля, че картичката няма нужда от нищо друго.


Естествено не можах да се въздържа и сложих глоси на очелките, устните и очичките на момиченцето, за да живне изображението.
Доста си поиграх със светлосенките тук, особено на дрехата, но съм много доволна от постигнатия резултат.


Вътре пък направих тази малка закачалчица, където да "обеся" мартеничката. Нея си харесах много най-вече заради детелинката. Да и донесе много късмет и здраве и всички мечтани неща.
Етикетчето в бяло е надписано, но умишлено го снимах, пред да го залепя, за да си остане посланието лично.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.