вторник, 31 март 2015 г.

Албумчето на Тервел

Здравейте,

пак съм аз. :) Днес идвам да ви се похваля с едно албумче за първата годинка на бебе Тервел.
Поръчката дойде от моя близка приятелка, която стана леля и искаше да изненада щастливите родители и малкия бебок със специален подарък. В течение на разговорите ни се избистри идеята за албумче, което да побере спомени и снимки от първата годинка. Исках да съдържа всичко необходимо, за това, понеже е първият албум от този тип, който аз правя седнах и се замислих. Направих си план, нахвърлих си идеите и започнах да подреждам нещата, които ще поместя вътре. Избрахме супер сладък печат, който се оказа почти 1:1 с оригинала, но това го разбрахме чак после, когато Злати ми изпрати снимка на Тервел.
И така, без повече да многословствам излишно, започвам да ви го показвам. Предупреждавам, че снимките са много:



Разбира се, като за момче - основният цвят е син, но исках да има  и някакъв контраст и свежест в проекта, за това добавих малко звездички и подходяща, жълта панделка. Мисля, че се получи много, много добре.


За висулка сложих един симпатичен ролер, който символично да отбележи това малко пътешествие от първата годинка на бебчо. :)


Добавих малко пликче по  молба на Злати, за да сложат едно допълнително, дребно подаръче вътре в него.


Тук на първа страница се намира облика на Свети Тервелий, чието име носи бебенцето и ще бъде негов закрилник в живота. Подбрах малко информация за светеца, която да допълни изображението. Идеята беше на моето момче, за което мнооого, много му благодаря. :)


Една страничка, на която се поместиха етикетче за първите думички и данните на Тервел от неговото раждане. Направих етикетчето като малко джобче, където има допълнително няколко тага за снимки или записки.


На задната страна на страничката се намира и едно стихче, което измислих специално за Тервел. Мисля, че винаги е хубаво, когато думите са специално подредени за някого - така са по-лични и силни.
Тук добавих и едно пликче, където да се съхранят снимките от видеозона.


Преди всяка страничка за месец съм сложила по две листчета на редове(една синя и една жълта), където майката може да записва свои впечатления, забавни моменти или други спомени, които да останат във времето.
Някои от страничките са със сгъвки, за да побират повече снимки, други са без, но като цяло мисля, че поне едно 30-40 снимки биха се наместили спокойно в албумчето.


На гърба на всяка страничка съм направила малко етикетче с място за записване на теглото и ръста на бебето в съответния месец и отново доста място, където да бъдат залепени снимки.








Тука малко обърках посоката на колелета, но реших, че символично вървят нагоре, за това ги оставих така. :)






На страничката за 12 месец(рождения ден) добавих още един оцветен печат с торта, която се оказа супер подходяща, при все, че е с количка отпред(тъкмо за момченце). На мястото на огънчето има звездичка, защото това е мотив, който присъства често в албумчето.
Имаме си и така наречения водопад, където могат да се слагат снимки и от двете страни.


Още едно пликче, в което съм сложила подходящ таг, за да се направят отпечатъци от ръчичка и краченце, но забравих да го снимам. :)

На вътрешната страна на корицата има още място за снимки и симпатично кексче с една свещичка, което изрязах от дизайнерска хартия, която имам. Отново имаме звезди на хоризонта...


На самия гръб добавих малко изображение на статуята на кан Тервел и кратко описание към нея.


Цялата тази красота не можеше да седи просто така, за това и изработих и подходяща кутия, която да го съхранява.


Естествено и кутията е украсена, за да пасва перфектно на албумчето.
В кутийката има и още няколко допълнителни етикетчета с важни събития от първата годинка, които родителите да поставят според това, къде изберат да поместят определените снимки.

Пожелавам на малкия Тервел да расте здраво, жизнено и щастливо бебе. Да бъде силен и величествен, щедър и честен, справедлив и много обичан.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


2 коментара:

  1. Ейййй, тц, тц, тц... много ми харесва! Страхотно съчетание на цветовете и детайлите. Браво!

    ОтговорИзтриване