четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Тефтерчето на Мариана

Здравейте, 

днес ще ви запозная с още един проект от серията тефтерчета, само че този път тефтерче за дамска чанта или по-познатите ни като джобни тефтерчета. 
Първо ще започна с това, че да си намериш такова нещо в София явно си е голямо изживяване или поне за мен беше такова. Ходих в хеликон, където ми предложиха някакви невзрачни такива за скромната сума от 35 лева и едни красиви, ама цената им ме остави направо с отворена уста. Не, че съм скръндза, но ми се видяха бая надценени. Хукнах аз по де що има книжарнички да издирвам тефтер, но или бяха прекалено огромни или прекалено малки или пък бяха със спирала... Абе, мъка... Накрая се позавъртях към чурулик-пенчовия площад, та там, минавайки през сергиите, дресирания ми поглед направо се закова на едно мило, симпатично тефтерче, което си беше направо моето тефтерче. Жалко, че беше последно, иначе щях да си тръгна с поне 10 броя. Ама, на... Кога му е вървяло на сиромаха. :) Хи-хи.
Както и да е, втурнах се аз у дома, безкрайно доволна и облекчена, че намерих каквото търсих. Даже мъжо остана доволен от покупката ми(да не повярва човек).
Цялата хамалогия се случи, защото исках да направя подарък на моя близка, която беше рожденичка ония ден, ама така и не сме се виждали още, та имах малко време да се натуткам. :) Забелязала съм я, че вечно ходи с едно огромно портмоне, натъпкано с всевъзможни бележчици и листчета, та прецених, че това ще е подходящ и потребен подарък за нея. :) Пък и скоро я очакваме да започва нова и по-добра работа(дай Боже), та съвсем може да вкара в употреба тефтерчето.
Реших да го украся семпло, защото искам да и е удобно за писане и ето какво се получи:


Умишлено подбрах пастелни цветове с преобладаваща бежова гама, защото гърба на тефтера е в този цвят и исках да си подхождат.
Естествено не можах да се лиша съвсем от блясък и сложих няколко камъчета за разкош. :)
Жалко, че в стремежа си да уловя повече светлина не се вижда деликатната "бродерия" на хартията. Много стилен и елегантен десен - обожавам го.


Изображението си бях подготвила вече. Не знам защо бях решила, че ще пасне, но взе, че пасна. :) Все пак исках да има акценти, за това сложих глоси на очите, устните и малко по китките.


Имаше си  тефтерчето разделител, ама под формата на една нефелна връвчица, която изобщо не ме удовлетвори, за това я изтръгнах с голям кеф и на нейно място сложих тази прекрасна, сатенена панделка в цвят мляко с какао или нещо такова. :)
Мноооого се изкефих, когато го отворих и вътре видях да се мъдри това симпатично надписче for you. Абе, казах ви аз, че това си беше моя тефтер.


За да привлека късмета на страната на Марианка и сложих от любимите си четирилистни детелинки. Много, много си ги обичам. :)

Тедтерчето си има и ластик, обаче още не беше изсъхнало глосито, за това не рискувах да го покажа и него. :) Сега пък ми хрумна, че на задната корица мога да и сложа и таен джоб, в който да си заделя някакви суми за женски глезотии и удоволствия. :) Аз поне така правя. Винаги си прибирам някоя скромна сумичка, ей така, като ми е кофти да имам с какво да се зарадвам. :)

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак с един по-голям тефтер. :)

6 коментара:

  1. Ей, сладурано, много увлекателно разказваш :)
    Много нежна мадама си избрала за това тефтерче!
    прегръдки
    Ирена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе-хе. Мерси. :) Нали знаеш, че съм си сладкодумница. :)
      Усмихнат следобед, Иренка. :)

      Изтриване
  2. Прекрасно, стилно и женствено се е получило тефтерчето.
    А колкото до снабдяването с такива - аз основно от Джъмбо си ги набавям.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кат.
      Хммм... малко ми е на макчо пикчо това джъмбо, но трябва да се закарам там все някой ден. Очевидно има доста неща, които може да си купи човек за нашето хоби. :) Чух и за някакви стикери и печати...

      Изтриване
  3. Това албумче, направо само те е открило, с този надпис "For You".Получило се е отлично :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали! Така ме зарадва, когато го отворих... :)
      Благодаря ти. Усмивки от мен.

      Изтриване