четвъртък, 29 януари 2015 г.

Албумчето на Петрови (Приказка)

Здравейте, неуморни творщи феи. 
В днешната публикация искам да ви запозная с още един мой проект - Албумчето на сем. Петрови, което аз нарекох Приказка. Името се случи такова, защото страничките в албума са подредени като разказ от момента на тяхното запознанство до днес.
Признавам си, че това е най-дългосрочно правения от мен проект, но не мога да скрия, че го правих с много любов и удоволствие, тъй като познавам семейството и ги чувствам близки на сърцето си. Исках да е нещо специално за тях, за това, когато Цвети ми писа, за да ме предизвика с нещо такова изобщо не се замислих. Даде ми време, колкото поискам и аз реших, че след като е тъй ще се замотам малко с други проекти. Случи се така, че аха днеска, аха утре  и накрая отне няколко месеца. Когато най-после бях готова тя пък нямаше възможност да го вземе и се отложи още малко във времето. Въпреки това, вече е при нея и разбрах, че е решила да изненадва съпруга си с него. Ще чакам отзиви за което.
И така, ето го и албумчето. Моля хората с малко търпение да се откажат още сега, защото снимките са много. :)


Веднага реших, че ще бъде с корица тип книга, а не спирала или халки, защото според личното ми мнение това изглежда много по-стилно, завършено и дава много по-големи възможности за раздвижване на страничките вътре. За целия албум използвах много и най-различни печати, повечето от които си набавих специално за случая.


 Понеже така и не намерих печат, който да изобразява таткото в пълния му блясък, реших да го лиша от глава. Хахаха 
Много зловещо прозвуча, нали? :) Този печат на Мо ми се стори доста подходящ, а като открих и поседналата хубавица, която ми напомни Цвети и вече бях сигурна, че ще е той. :)


Всяка страничка си има  джоб, който помества по един такъв таг за допълнителни снимки или може би бележки.


Вътрешната страна на корицата определих за начало. Тук се надявам да сложат снимка или снимки от времето, когато Дени и Цвети бяха още гаджета. :) 


На следващата страничка ще се поместват спомени от първите моменти, когато са разбрали, че очакват бебче. Умишлено избрах съчетанието на розово и синьо, защото тогава още не се знаеше пола на бебчето. Да е по-автентично, нали се сещате. :) Страничката се разгръща и се затваря с магнити, за да е по-стабилна.


Ето как изглежда и разгърната.


Естествено продължение е следващата страничка, която е предназначена за снимчици от времето на бременността. Две джобчета с малко листче за бележки. Тук може да се сложат снимки от видеозона също. Страничката с двете джобчета е на подвижен панел, който се вдига нагоре и се отваря място за още снимки.


Ето така изглежда, когато се повдигне.


Някъде сред тия хубави вълнения Цвети и Дени решиха да сключат граждански брак. За този хубав повод им направих пликче тип хармоника, където да могат да си съберат няколко снимки от момента.


Още нямат църковен брак, но знам, че го плануват, за това им сложих и страничка за този спомен. Страничката е със затваряне тип прозорец и отвътре има още място за допълнителни снимки. Пак сложих магнитче, за да подсигуря доброто затваряне и съхранение на спомените им.


Ето така е отвътре.


Прелестната им дъщеричка Катина се роди през май. Едно много лъчезарно и усмихнато детенце, което просто не може да не заобичаш. Тогава си спомням, че получиха поздравителна картичка и реших, като закачка да повторя дизайна на колежката, която я е изработила. Така, ако решат могат да си сложат и картичката в това джобче също. Направих мини албумче, където да сложат повечко снимки от този тъй прекрасен за тях момент.


Минито е сгъвка и се отваря на която посока се сетите. :)




Първият рожден ден е важен за всички родители.. Тук направих джобче, където да сложат снимки от събитието. 


Страничката за кръщението оставих единична, но е достатъчно голяма, ако преценят да сложат две снимки. Също така да не забравяме и скрития таг, който се издърпва отгоре и също може да побере 2 снимки с приличен размер.


За къде без баби и дядовци в цялата тая работа? Не можем да не им отделим достатъчно място, за да бъдат показани и запомнени.


Тая сладка бабичка ми заприлича тъкмо на моята, която непрестанно ме викаше да се прибирам, за да ям, спя и други такива досадни работи, които бабите обичат да ни карат да правим. :)


Разбира се и място за приятелите има. Те са важна част от живота на всеки и заслужено присъстват тук. Направих три джоба за снимки.


Е, освен Кати и на другите им се случва да имат рождени дни, за това отделих място и за тях.  Няколко сгъвки дават възможност за поставяне на снимки.


Ето така изглежда отворено


Коледните и новогодишните празници са най-дългоочакваните през годината. Това хората се събират и се веселят и си правят снимки... За това за тях има много място...


И още...


И още... :)


Малко място за семейните ваканции, били те летни или зимни.


 И воала...

Надявам се да поберат много скъпи и красиви спомени на страничките на този албум. Дано успеят да съхранят още много и дълги години любовта и семейството си, да са все така готини и задружни. Бъдете здрави, скъпо семейство Петрови. Нека имате още много хубави поводи занапред, пък албумчетата за тях от мен. :)

Е, това беше за сега. Ще помисля в кои от текущите предизвикателства да се включа малко по-късно. Очаквайте ме скоро пак.

4 коментара:

  1. Благородно завиждам на сем. Петрови за прелестния албум, който си им сътворила. Каня се някой ден, когато опита и възможностите ми ( дай боже да доживея да имам такива :) ) станат достатъчно богати, че да си направя един такъв албум и за моето семейство. До тогава ще ти се радвам и вдъхновявам, с всичко което правиш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Силви.
      Сигурна съм, че ще вложиш правилната емоция и нужното старание, когато решиш, че е дошъл момента. Пък то вдъхновението си го имаш - семейството и любимите хора.
      Прегръдки от мен. :)

      Изтриване
  2. Благодаря за страхотното албумче! Мислила съм си, че ще е нещо хубаво, но не съм вярвала, че толкова много ще ми хареса. ( А по-хубаво от това накъде?) Благодаря за огромното старание, за вложените емоции, за разчупеността му.... Това е най-страхотният подарък, който ще направя! Сега остава само да доизкусуря снимчиците и по някоя малка бележчица. Пожелавам на всеки един да се докосне до нещо такова! Кара те да се чувстваш уникално! БичЪм тЪ, БенЮлинЪ! Имаш ЗЛАТНИ ръце! :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ooo, Цветю, аз ти благодаря, че ми даде възможността да изработя това за теб, за вас... Истински щастлива съм, че ти е харесало. Целувам те и те бичЪм същУ. Хи-хи.

      Изтриване