четвъртък, 21 май 2015 г.

Декоративно бурканче №2

Здравейте,

честно да си призная това бурканче го бях забравила. Малко се разрових днес из архивите и попаднах на него, та не можах да не ви го споделя.


Пак си направих цветна, мини градинка, но смених композицията на цветовете, за да не се повтарям с предишното. Закачих и малката, симпатична къщича за пиленца, която ми е страшно любима, но посланието за получателката свих на папирусче и деликатно наместих вътре в буркана. :)




Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

сряда, 20 май 2015 г.

Тефтерче Scotland

Здравейте,

в днешната публикация искам да ви покажа отново едно джобно тефтерче, което направих за майката на моя дружка, която заминава за чужбина. Идеята беше да си записва в него разни нещица, малки моменти и спомени, а защо не и някакви ангажименти и в същото време да и напомня за дома и семейството. 
Решихме декорацията да е съобразена с целта на пътуването и - Шотландия и така в главата ми се завъртя вихрушка от карета, а се оказа, че любими цветове на получателката са зелено и кафяво и така: речено-сторено:


За основа на декорацията избрах едни старинни карти, с които моя мъж услужливо ме снабди. Мисля, че си паснаха идеално с целта и визията на теферчето. Тая рипнала мома пък си избра моята поръчителка и  я направихме нагиздена в карирана рокля. Косицата и решихх да бъде в кафеникаво-червеникав отенък, който е типичен за този район. Горе в левия ъгъл се позиционира и дискретен надпис с името на получателката. Използвах една метална табелка, на която се каня отдавна, а за висулки сложих чадърче, което да я пази от дъжда и лошото настроение и един плик за писмо, който ми навя асоциация на кореспонденцията, която ще тече по време на престоя и с близките тук. За да е пълна идилията направих и малко тагче, с което да си отбелязва страничката, до която е стигнала.


Драснах тук и там с новите ми брокатени химикалки, но нещо не успях да уловя ефекта в снимките.



Вътрешната страница на корицата тампонирах с един шаблон, който ми е подарък от Ем и оставих мястото празно, за да може да се впише пожелание или да си залепи нещо, което и харесва там.


На задната корица пък се мъдри едно дискретно пликче, служещо за разни билети и други дребни спомени от различни посещения, а защо не и за някой спестен лев. :)


Малко трудно се случи гръбчето, заради тоя ми ти ластик, но му хванах цаката и не успя да ме провали.  Тук съм горда да ви се похваля, че вече си имам и собствено печатче, благодарение на Мигито, за което още веднъж много и благодаря. Йееееййй... :)


Ето го и тагчето, което повтаря дизайна на корицата, за да си е комплект.


И гръбчето, което оставих изчистено с изключение на този надпис, който запечатах с глоси и стои много симпатично, но естествено аз пак не успях да го снимам като хората.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

сряда, 13 май 2015 г.

Тефтерче Dreamcatcher

 Здравейте,

днес ще ви покажа симпатично тефтерче, джобен формат. Основните цветове са лилаво и... лилаво. :D
Гордата му вече собственичка си избра един dreamcatcher за корицата и сега ще видите какво се случи:


Голяма мъка ми бяха тия пера, докато ги докарам да изглеждат по-естествени. Останалата част от изображението оцветих на ръка с брокатени химикалки и минах отгоре с глоси, за да не се размажат по някое време. Получи се приятен  релеф, което много ми хареса. В следващите снимки съм се опитала да ви уловя блясъка и релефа.




За финални щрихи - сладка табелка, малко перли и прелестен еднорог, който асоциирах с изображението и сънищата, мечтите... Мисля, че се получи много нежно и приятно.
На задната корица направих джобче за малки тайни, но снимката стана супер размазана и за това ще отсъства от тук.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

събота, 9 май 2015 г.

9 месеца в очакане (тефтер)

Здравейте,

днес ще ви покажа един прекрасен тефтер, който изработих неотдавна за мама Вася и нейните 9 месеца от бременността. Благодаря и, че избра мен и се довери на моето усещане и вкус, за да се случи това бижу, което се надявам да помести в себе си само усмихнати моменти и щастливи мисли. Нека бъде свиден и дългогодишен спомен за нея и семейството и.


 Вася се свърза с мен отдавна за този тефтер, но заедно решихме да изчакаме момента, в който ще се разбере пола на бебенцето, за да може да му предадем съответния характер спрямо това. И така, след месец-два, тя отново се върна при мен с новината, че очаква да роди момиченце. Исках да е много нежно и бонбонено, за това заложих на пастелните нюанси от розово-бежовата гама.


 Това красиво конче придружи тефтера като разделител, а рамката за изображението сглобих от две отделни рамки от бирен картон, които имах. Боядисах ги с бяла, акрилна боичка, за да е по-свежо.


На първата корица се помести тази сладка снимка на бъдещите мама и татко, а след това има една скромна страничка, на която се вижда и човекът, който сбъдва тяхната мечта - да си имат рожба. Господ да благослови такива хора и да им даде много здраве и дълголетие, за да помагат на повече хора с чудеса. 


Естествено си имаме и пликче за снимките от видеозона.


Всеки месец е отделен с такава бяла лента(разделител), но през една имат и странички от картон и дизайнерска хартия, които да съберат някоя и друга снимка.



По изрична молба на майката сложихме и пликчета за пъпче, зъбче и косичка.


А тук, на тази размазана снимка може да видите и етикета, който подготвих, за да се запишат данните на новороденото.


Гръбчето и него го разкрасих малко.


И като всеки уважаващ себе си тефтер, и този си има собствена кутия, в която да се приютява и съхрани за по-дълго време.


В изработката на кутията вложих цветове, които могат да се открият по страничките на тефтера. Мисля, че се получи много свежо и интересно.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

сряда, 6 май 2015 г.

Гергьовденска закачка

Здравейте,

честит Гергьовден на всички именици. Нека Господ да ви дава здраве, късмет и повече щастливи моменти.
За днешния празник искам да ви почерпя с една порция хумор и и малко закачки. Реших да направя картичка, тъй като напоследък не съм имала повод и все ми се случва да се занимавам с други проекти, та си търсех подходящ момент, за да избягам малко пак при картичките.
Вдъхновението ми за нея е един Георги, който си е откровено казано чешит. Хуморът му е черен, даже малко в повече за хората, но на мен винаги ми е било много хубаво си се подракаме и да разменим някое и друго остроумие. Сигурно е така, защото сме една зодия и сме си чапкъни, всеки по своему и си намираме обща приказка. Та по повод на него исках да има някаква шега и така се роди идеята за точно този проект, който смятам да му подаря. Надявам се да му допадне и да остане хубав и усмихнат спомен за него.
Но да минем направо на въпроса...


 Намислих първо надписа, а после издирих и самата овца, която реших да оцветя семпло, защото според мене физиономията и е достатъчно колоритна и без друго. :)

Използвах едно дизайнерско картонче с дръвчета и пътечки, които ми се сториха подходящи за овчи работи, сложих малко небе, нарязах си няколко облака, 2-3 слоя "трева" и воала!


 Ето и по-близък план на овчия поглед, който ме плени. Малко ми прилича на една игра, която играехме като ученици в гимназията "Свен", ама реших все пак да си остане бяла. :)


Сложих и прибори за тези, които решат да се отзоват в помощ на овчицата. :D


И за къде без надеждата, която крепи всяка овчица около Гергьовденските празници, че няма да се озове като централна фигура на нечия трапеза. 
Надявам се да ви е било забавно и да приемете шегата ми с добро.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)