събота, 9 май 2015 г.

9 месеца в очакане (тефтер)

Здравейте,

днес ще ви покажа един прекрасен тефтер, който изработих неотдавна за мама Вася и нейните 9 месеца от бременността. Благодаря и, че избра мен и се довери на моето усещане и вкус, за да се случи това бижу, което се надявам да помести в себе си само усмихнати моменти и щастливи мисли. Нека бъде свиден и дългогодишен спомен за нея и семейството и.


 Вася се свърза с мен отдавна за този тефтер, но заедно решихме да изчакаме момента, в който ще се разбере пола на бебенцето, за да може да му предадем съответния характер спрямо това. И така, след месец-два, тя отново се върна при мен с новината, че очаква да роди момиченце. Исках да е много нежно и бонбонено, за това заложих на пастелните нюанси от розово-бежовата гама.


 Това красиво конче придружи тефтера като разделител, а рамката за изображението сглобих от две отделни рамки от бирен картон, които имах. Боядисах ги с бяла, акрилна боичка, за да е по-свежо.


На първата корица се помести тази сладка снимка на бъдещите мама и татко, а след това има една скромна страничка, на която се вижда и човекът, който сбъдва тяхната мечта - да си имат рожба. Господ да благослови такива хора и да им даде много здраве и дълголетие, за да помагат на повече хора с чудеса. 


Естествено си имаме и пликче за снимките от видеозона.


Всеки месец е отделен с такава бяла лента(разделител), но през една имат и странички от картон и дизайнерска хартия, които да съберат някоя и друга снимка.



По изрична молба на майката сложихме и пликчета за пъпче, зъбче и косичка.


А тук, на тази размазана снимка може да видите и етикета, който подготвих, за да се запишат данните на новороденото.


Гръбчето и него го разкрасих малко.


И като всеки уважаващ себе си тефтер, и този си има собствена кутия, в която да се приютява и съхрани за по-дълго време.


В изработката на кутията вложих цветове, които могат да се открият по страничките на тефтера. Мисля, че се получи много свежо и интересно.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

2 коментара: