вторник, 24 февруари 2015 г.

Албумчето на Виолетка

Здравейте,

днес ще ви покажа едно съвсем непретенциозно албумче, което изработих за майката на моя любим. Всъщност то е направено и подарено отдавна, но чак сега му дойде реда да бъде почетено със самостоятелна публикация. :)
Няма особени декорации по страниците, защото искахме да е запълнено със снимки, а не с джувки, както е обичайно за тези албуми напоследък. Сложихме и четири снимки, с което стартира албумчето, а останалото удоволствие оставяме на нея да си подреди който и където иска тя. Умишлено избрах вариант с халки, за да има възможност при нужда да бъдат добавени още и още странички. 


 Поназнайвам аз, тайничко, че любимият и цвят е като моя - лилав и за това с най-голямо удоволствие избрах това лавандулово за основа на налбума.
Понеже за корицата харесахме един печат с китки, то неминуемо панделката се реши в зелено.


Сториха ми се много подходящи тия китки, защото възрастта на получателката предполага да е нещо по-консервативно и обрано. Като ги видях и се сетих за градинката на баба ми, в която винаги имаше от тия миризливи цветя. Не им знам името, ще ме прощавате. За да е в синхрон с името сложих и малко виолетки тук и там. :) Отгоре минах с обилен слой Ц 200 и така придадох перлен отенък на изображението. За това и снимките са такива - осветени. :)


Открих остатъци от тая чудна хартия, която идеално се вписа с лилаво-зелената тематика.
На няколко места сложих по-малки зелени листчета и няколко плика.


Ето ги и внучетата, заели челни позиции в албума на баба Виолетка. :) Други снимки няма да показвам, защото не съм взела разрешение от участващите по тях.


За завършен вид направих и тази кутия, която всъщност е нещо като чантичка. Абе не знам точно, но ми хареса как се получиха нещата.
От мъжо научих, че му споделила, колко много и е харесал и как вечер си го разглеждала с умиление. Каква по-добра отплата за труда и емоциите, които влагаме в проектите си от реакцията на получателя.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


http://crazychallenge.blogspot.com/2015/02/cch-191-for-my-mom.html

7 коментара:

 1. Много мило албумче, Валари! Цветовата комбинация е една от любимите ми, всъщност направо ми е слабост - лилаво и зелено! Много добре си оформила корицата! Убедена съм, че Виолетка много е харесала подаръка си! Поздравления! Благодаря ти, че го сподели с нас в Crazy Challenges!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. О, и на мен ми е голяма слабост тази комбинация. Благодаря за хубавия коментар.
   Усмивки от мен. :)

   Изтриване
 2. Lovely creation, well done! Thanks for joining us at The Crazy Challenge.

  groetjes, Ellen

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този коментар бе премахнат от автора.

   Изтриване
 3. Чудесен албум Валари!Благодаря ти ,че го показа в Щурото ни предизвикателство.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз благодаря.
   Усмивки от мен. :)

   Изтриване