вторник, 24 февруари 2015 г.

Албумчето на Виолетка

Здравейте,

днес ще ви покажа едно съвсем непретенциозно албумче, което изработих за майката на моя любим. Всъщност то е направено и подарено отдавна, но чак сега му дойде реда да бъде почетено със самостоятелна публикация. :)
Няма особени декорации по страниците, защото искахме да е запълнено със снимки, а не с джувки, както е обичайно за тези албуми напоследък. Сложихме и четири снимки, с което стартира албумчето, а останалото удоволствие оставяме на нея да си подреди който и където иска тя. Умишлено избрах вариант с халки, за да има възможност при нужда да бъдат добавени още и още странички. 


 Поназнайвам аз, тайничко, че любимият и цвят е като моя - лилав и за това с най-голямо удоволствие избрах това лавандулово за основа на налбума.
Понеже за корицата харесахме един печат с китки, то неминуемо панделката се реши в зелено.


Сториха ми се много подходящи тия китки, защото възрастта на получателката предполага да е нещо по-консервативно и обрано. Като ги видях и се сетих за градинката на баба ми, в която винаги имаше от тия миризливи цветя. Не им знам името, ще ме прощавате. За да е в синхрон с името сложих и малко виолетки тук и там. :) Отгоре минах с обилен слой Ц 200 и така придадох перлен отенък на изображението. За това и снимките са такива - осветени. :)


Открих остатъци от тая чудна хартия, която идеално се вписа с лилаво-зелената тематика.
На няколко места сложих по-малки зелени листчета и няколко плика.


Ето ги и внучетата, заели челни позиции в албума на баба Виолетка. :) Други снимки няма да показвам, защото не съм взела разрешение от участващите по тях.


За завършен вид направих и тази кутия, която всъщност е нещо като чантичка. Абе не знам точно, но ми хареса как се получиха нещата.
От мъжо научих, че му споделила, колко много и е харесал и как вечер си го разглеждала с умиление. Каква по-добра отплата за труда и емоциите, които влагаме в проектите си от реакцията на получателя.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


http://crazychallenge.blogspot.com/2015/02/cch-191-for-my-mom.html

7 коментара:

  1. Много мило албумче, Валари! Цветовата комбинация е една от любимите ми, всъщност направо ми е слабост - лилаво и зелено! Много добре си оформила корицата! Убедена съм, че Виолетка много е харесала подаръка си! Поздравления! Благодаря ти, че го сподели с нас в Crazy Challenges!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, и на мен ми е голяма слабост тази комбинация. Благодаря за хубавия коментар.
      Усмивки от мен. :)

      Изтриване
  2. Lovely creation, well done! Thanks for joining us at The Crazy Challenge.

    groetjes, Ellen

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен албум Валари!Благодаря ти ,че го показа в Щурото ни предизвикателство.

    ОтговорИзтриване