сряда, 29 октомври 2014 г.

Хелоуин

Здравейте,

днешната публикация е посветена на един празник, който ми е чужд, но провокирана от идеята за размяна реших да направя една картичка по този случай. Уж се записах в размяната, пък не се видях в списъка и се зачетох след това, че трябвало да обадя, че съм готова. Добре, ама аз понеже не съм прочела, та съм пропуснала и моята картичка ще остане без получател. :) Лошо няма, все пак ми беше забавно да я направя  и да пробвам нещо ново. Не мога да се сърдя на друг, освен на себе си в случая. Другия път да си наместя очелките и да гледам какво пишат хората.
Оцветяването на изображението започнах на срещата в събота, където ми беше супер приятно и готино да бъда. Благодаря ви, на всички, които бяхте там, че ме приехте така мило и ме накарахте да се почувствам чудесно в компанията ви. Непременно ще гледам да повторя и потретя, ама този път няма да си мъкна половината материали, защото ми стана ясно, че където са събрани много жени на едно място властват разговорите. И тъй, улисана в сладки приказки с останалите успях само да си оцветя хелоуинската девойка. За детайлите ще ви разказвам в движение, а ето и крайния резултат:


Започнах с идеята, че трябва да бъде мрачна и страшна картичка, но като залепих изображението на веселия, оранжев фон и по-скоро ми стана смешно, отколкото страшно. 


В оцветяването гледах да се придържам към типичните за празника цветове: лилаво, черно, оранжево, а девойката умишлено направих тъмнокоса, та поне малко да смекча милото и изражение.


Панделката и минах с новата си придобивка - краклето, от което съм очарована до момента и мисля, че много скоро ще трябва да си купя ново. :)


Нали ви споменах вече, че ми стана смешно, та се взех в ръце и смело намацах другата част от картичката в малко по-страховито съчетание. Най-напред сложих памук, който  предварително омазах с черна боичка и го наръсих с брокат. Това обаче ми се видя много, много компромисен вариант и прибягнах до една марля, която разчекнах(буквално) и дистреснах малко. Отгоре пък кукна и датата на въпросното събитие, благодарение на Ем, която услужливо ни предостави за ползване биг шота и няколко от личните си джаджи за рязане, та сега си имам букви и цифри. Благодаря ти, Ем. :)


Една розова панделка бързо беше преоблечена като черна с помощта на стабилно количество мастило, а изпълзявайки от нея се е лъснал господин паяк.
Толкова се запалих покрай този проект, че подхванах и друг и след него, но за това няма да ви разказвам сега. :)

И като стана дума за размени и подобни каузи, на 4-то октомврийската размяна ми се падна една дама - Вергиния Станева, на която изпратих картичка. За голяма моя радост тя се изказа доста щедро и любезно по повод на картичката ми и не след дълго и аз получих картичка от нея. За това искам да и благодаря и да споделя с вас нейното творение за мен:


Вергиния и нейните красоти може да намерите и разгледате ТУК.


Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

П.П. Картичката ще включа в The Crazy Chalenge -183 - Spooky nights

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Тефтер за рецепти 4

Здравейте,

днес ще ви представя Тефтер за рецепти номер 4, който всъщност трябваше да е номер 5, но се пререди успешно пред другите ми проекти, понеже поръчката беше експресна и заявена от една дама, която ми оказа неочаквана помощ в крафт начинанията ми. Вярна на себе си в желанието да се отблагодарявам на хората, които са ми подали ръка, приех с ентусиазъм предизвикателството, което, казвам ви, се оказа истинско предизвикателство.
Всичко започна от приятен разговор в който нахвърлихме всички идеи и желания на поръчителката ми. Мненията ни съвпаднаха по всички точки, избрахме разкошен печат на Мо - Perfection, който наистина перфектно подхождаше на визията на жената, за която беше предназначен подаръка. Името и, както научих от моята поръчителка е Виолета и ми бе описана като стилна дама-кокетка(в добрия смисъл на думата) и домакиня, която обича да приготвя най-вече сладкиши. От там веднага ми хрумна идеята да използвам дизайнерската хартия с кексчетата, която купих специално за такива проекти. До тук - чудесно. И нека приключението да започне сега!
Още в същия ден(събота)реших да поръчам печата, тъй като не ми беше наличен и се сблъсках с проблем, който не съм имала до момента при нито една от покупките си през интернет. Картата ми беше отхвърлена. Пробвах с друга карта и с трета и с четвърта и с пета... и не знам още с колко по ред, занимах мои приятелки, които също неуспешно се пробваха да го закупят за мен и в понеделник, вече отчаяна тотално и почти предадена реших да направя последен опит, като се свържа с човек, който знам, че има пейпал регистрация, та да се пробваме и по този начин. Няма да ви казвам, колко благодарна съм на тази жена, която успя да ме снабди с така желания печат. БЛАГОДАРЯ отново и отново и отново...
реших, че препятствията ми бяха до тук и в останалите часове от деля ще сглобя тефтера, ще му направя кутия и на другия ден благополучно ще го предам на куриер, който да го транспортира до поръчителката ми. Да, ама не.
Първо успях да разлея вода върху разпечатаното изображение(добре, че го цъкнах 2 пъти). После пък въпросната кутия кроих 3 пъти, като вссе нещо не съвпадаше и накрая в тъмните доби на нощта(или по-скоро направо си беше сутрин) бях готова! Не можех да повярвам на успеха си, най-после.
Снимах аз, каквото снимах и естествено забравих да снимам самата кутия. В резултат на гадното време и липсата на естествена светлина пък снимките ми станаха тъмни и размазани, но това осъзнах едва днес, когато ги свалих на компютъра, за да ги подготвя за публикация.

Тръгнах по задачки-закачки във вторник с кучето за придружител и реших да го пусна в парка, за да си свърши неговите си - кучешки работи, в резултат на което, седейки си спокойно на една пейчица и пушейки цигара видях с огромен ужас, как тоя ми ти звяр се изпика директно върху кутията на тефтера!!! Казвам ви - за малко да получа удар!
Чевръсто я отворих и извадих тефтера от там, за да спася поне него. Поражения по него нямаше, но хубавата ми кутия отиде в коша - безсрамно опикана от уж най-добрия ми приятел - кучето!
Вече тотално бясна и изтерзана се добрах до офиса на куриерската фирма, където успешно(да, и аз вече се чудя) пуснах пратката. За да поднеса своите извинения и комплименти на поръчителката от липсващата кутия поех транспортните разходи за моя сметка. 
И така, вчера тефтерът е стигнал до нея без повече драма и препятствия - цял и читав и по нейните думи си го хареса много. 
Надявам се и човекът, за когото е предназначен да остане доволен от подаръка си и най-накрая всичко да има хепи енд.
Благодаря на Биляна, която ми се довери и прие с усмивка всички препятствия по създаването на този тефтер. Биби-ти си желязна лейди. :)

И така - представям ви него - тефтерЪТ:


Избрах бледо лилаво и розово за основни цветове в композицията. На изображението се намеси и малко зеленко, ще ви обясня по-натам защо.


Ето и близък кадър на перфектната сладкарка. :)


Неминуемо на всяка разделителна страничка( общо 3 - Супи, Основни, Десерти) се намести и по едно скромно букетче виолетки, като препратка към името на получателката. И понеже им боднах по 2 зелени листенца, от там ми дойде и вдъхновението за малко зелени акценти по дрехата на печата. :)
На гърба на корицата пък по план сложих джоб, в който полегнаха 5 тагчета с много, много сладки лични послания, подготвени от Биби за Виолета. Умишлено скрих написаното от вас, защото ми се, че не е редно да ги вадя на показ. :)


Пиленцето и то се е сгушило комфортно в чинията, залято с вкусен позлатен с брокат сос. :)


За десертите избрах ягоди с шоколадово-златна заливка, защото винаги са ми стояли изискани, каквато е и Виолета по думите на моята поръчителка. 


Тук ясно се вижда златния акцент и лъскавите, ароманки ягодки.


На гърба сложих джобче с малко листчета за водене на спонтанни бележки и записки.


А тук на гърба на корицата залепна един буркан, пълен с виолетки. Първоначалната ни идея беше за тенджера, от която да "кипят" виолетките, но не успях да открия подходяща, пък и буркана ми се видя по-стилен.


Ето го и от близо. Полят обилно с глоси и малко дистреснат по края с мастилце.

Е, това беше. Благодаря на всички, които са имали смелостта да прочетат дългото ми словоизлияние и да стигнат до тук. Благодаря още веднъж на Биби, която ми поръча тефтера и на загадъчната дама, която успя да ми купи печата на Мо.

Това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

понеделник, 13 октомври 2014 г.

ATC №1

Здравейте,

изчаквах известно време, за да ви покажа първото си ATC, което направих за една специална дама - Ирена, защото исках първо да си го получи тя, а след това да го покажа и на вас. :) 
С настоящата публикация ще се възползвам, за да и изкажа благодарностите си, за това, че ми изпрати разкошна картичка за 4-то октомврийската размяна, а също така, че с нея пристигнаха и множество изрязани и всевъзможни цветенца, снежинки, листенца, кръгче, квадратчета, дантелени салфетки и какво ли още не. Благодаря, Иренка, за щедростта ти и, че си такава чудесна приятелка, макар да се познаваме от скоро, а едва днес се видяхме за първи път. С още по-добри впечатления за теб останах след срещата ни на живо и се надявам да имаме възможност да общуваме и да се виждаме по-често в бъдеще. :)

Печатът, който избрах за случая е на прекрасната Криста Смит - Lala.
И така, представям ви ATC-то за Иренка:


Мъничко и семпличко с типично момичешки цветове, но толкова може да се побере на тия дребни размери. :)


На тази по-близка снимка може да се видят детайлите по косата, която освен къдрици си има и релеф. :) ОБИЧАМ КЪДРАВИ КОСИ! :)


Тук пък скрих името на получателя в случай, че срещата ни с Ирена се забави и се изкуша да покажа какво съм направила по-рано. :) Малко е написано на ръка, но така ми хареса повече от напечатаната версия, която бях подготвила.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

неделя, 12 октомври 2014 г.

Посветено на Хартиените Вълшебници

Здравейте,

няколко дни се чудя и колебая дали да си позволя да кандидатствам в конкурса за нова Вълшебница. Онзи ден случайно реших да прегледам сайта на Мо и да се изкуша с още някой печат и попаднах на нещо, което привлече вниманието ми. Много сладко момиченце с котки, което беше само за 1 долар!? Страшно се почудих, но цъкнах на линка и прочетох нещо, което ме разтревожи, трогна и натъжи. Печатът, всъщност Мо посвещава на едно от момичетата, които участвало в тийма му към блога и починало внезапно. Парите от продажбите ще отидат за благотворителност на така любимите нейни котки - на Аманда...
Много се разчувствах, макар тази жена да е непозната за мен... Какво ли не ми мина през главата, но печата си закупих моментално. И си дадох сметка, че живеем прекалено бързо и прекалено кратко, за да се чудим и маем. 

И така - осмелявам се да кандидатствам при Вълшебниците, пък каквото-такова.
Реших да използвам точно този печат - Mo - Amanda.


Оцветих го с огромно удоволствие и лекота, а картичката се получи от самосебе си. Исках този път да "прекаля" с цветята, защото поводът го изисква - нека да е празнично. :)
Посланието пък ми хрумна, защото се сетих за филмчето "Жената котка", където тя много сладко казваше пърррррфект... :) Пък и Вълшебниците са си пърррррфект и те, та си пасна чудесно. :)


След като оцветих момиченцето с котетата, отгоре минах с едно ново мастило в цвят сребро, което се оказа, че не е от най-покривните, но за сметка на това придава един такъв особено фин и деликатен блясък, който ужасно много ми допадна. Мисля, че се забелязва на места. :)


Ето и героите в детайли - сгушени, игриви, мекички и топли същества, които безрезервно даряват любовта си на човека.


И другата порция бандити... 


Това тука пък е едно псевдо кълбо(уж от прежда), което несръчно засуках от тук от там и обилно полях с глоси, за да не мърда. Както виждате под надписа някое коте е оставило мокри следи... Калпазани, какво да ги правиш. :)

Мисля стана ясно, че лъскавото в картичката е направо достатъчно. Постарах се все пак да не прекалявам. :)

Е, това е моя специален проект за вас, момичета. Посвещавам ви го с удоволствие и ентусиазъм, без значение крайния резултат. На всички кандидатстващи желая успех. :)
Очаквайте ме скоро пак.

събота, 11 октомври 2014 г.

Ябълка?

Здравейте,

днес искам да ви покажа един проект, който още пари - толкова е пресен(от преди има няма 10 минутки).
Посветила съм го на моя дружка, която след година прекъсване, поради лични причини реши да се завърне в столицата и да довърши висшето си образование. Приветствам упоритите хора, които въпреки обстоятелствата и трудностите се борят и стремят да постигнат мечтите си. 
Калинче, пожелавам ти успех и нестихващ ентусиазъм, попътен вятър и много късмет.


Избрах този печат неслучайно, заради красивата ябълка, която някак си свързвам с учението и училището и благия поглед на момиченцето.
Формата на картичката е таг, малка е и е много кипра.


Сложих хрупкава и сияйна коричка на ябълката с новото ми брокатче, а също посипах и кокетната фибичка, за да блести като истинско бижу в косите.


Добавих и една малка висулка - чадърче, която ми е любима, а е и в чудесен синхрон с есенния сезон, който обожавам.

Картичката ще включа в следните предизвикателства:




Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


сряда, 8 октомври 2014 г.

БС за момче и момиче

Здравейте,

днес реших да ви покажа два сета за Бебешки съкровища, които правих тези дни. Сетчетата са за момченце и за момиченце, но декорацията им е доста сходна.
Ще започна с момичешкия, защото нали винаги трябва да се дава предимство на дамите... ;)


Капачетата на малките кутийки и основата на голямата кутия направих от твърд картон в цвят бордо, който по скромното ми мнение си отива най-добре с розовото и му дава шанс да изпъкне. Дъната на малките кутийки пък направих от перлен, златист катрон, за това и си позволих да оцветя тагчетата в златисто.


По две розички и две камъчета украсиха капачетата на кутийките, за това съвсем умишлено ги направих малко по-нисички, за да се затваря добре и безпроблемно основната кутия.


А пък самата основна кутия украсих по-богато с няколко различни по големина рози, които си оцветих сама, защото бяха бели. Една четирилистна детелинка за късмет и няколко камъчета и воала!

Момчешкия сет пък изглежда така:



тук вместо рози и камъчета място заемат копченца и някаква мрежа от канап или  нещо подобно(не съм съвсем сигурна). Изобщо - момчешки неща.


предпочетох дизайнерската хартия да е в бежово каре, а не в синьо, защото основата е от много наситено син цвят и като наложих отгоре някак си ми простееше. Предвид, че основата на малките кутийки отново е от златист, перлен картон, то считам, че перфектно си паснаха като концепция.


На основната кутийка сложих едно по-голямо копченце, пак от същата мрежичка и четирилистната детелинка за късметче.

Специално за случая бях поготвила две мини шишенца за основните кутийки, от ония в корковите тапи, обаче кога му е вървяло на сиромаха... И на двете тапите им не пожелаха да излязат и се скъсаха, та не можах да се преборя с тях и понеже така и не измъдрих с какво да ги запуша, след като ги напълня с брокат, си ги оставих да отлежават за други проекти.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

събота, 4 октомври 2014 г.

4 октомврийска размяна (СДМК)

Здравейте,

днес е 4 окромври и е Световния ден на майсторите на картички. Искам да честитя повода на всички картечкоправещи момичета и момчета. Бъдете здрави и вдъхновени, иновативни, креативни, позитивни и щастливи.
По случай празника Картичкофурийките организираха размяна на картички,  която реших да взема участие и аз. Падна ми се непозната за мен дама, с която след няколко дни издирване се намерихме във фейсбук. Проведохме кратичък разговор, но и това е достатъчно за сърцето на твореца. Исках да е нещо ново, различно, нещо, което не съм правила до сега. Чудих се между множество сгъвки и разгъвки, но накрая се спрях на друг вариант, който ми се видя много интересен и забавен. Идеята взех от ю-туб. Ето и какво ми се получи:


Избрах есенна тематика за картичката, а какъв по-есенен цвят от оранжевия, който присъства навсякъде - в листата, в плодовете...За тага вътре и за бордюр използвах златист, перлен картон.


Сладката есенна фея украсих подобаващо, а за контур и сложих много златен брокат, защото за мен есента е златен сезон с всичкото и богатство и пищност... 


На тагчето закачих и една висулка - листенце. Обичам детайлите и мисля, че те са тези, които те отличават от всички останали. :)


Ето тук вече си проличава интересното в самата картичка. Основата на картичката е обикновено джобче, но тагът, който се намира вътре е закрепен с надписа "За теб" и когато се издърпа нагоре, надписчето и то се качва паралелно. :)


Ето така изглежда напълно издърпано. Много ми е симпатично и сладко. :)



Като още един малък акцент закрепих това прекрасно листенце, което моята обична свекърва ми донесе от някаква стара, изкуствена китка, която събирала прахоляк у тях. Оцветих го малко, защото цветовете му бяха доста избледнели и така то заживя един съвсем нов живот. Имам още няколко от тези прекрасни листенца, които ще използвам и в следващите си есенни проекти. :)

Надявам се получателката да си хареса скромната картичка и да остане доволна от размяната. Направих и плик, но пропуснах да го снимам... 

Ако ви е харесала хрумката за картичката и искате да направя урок как точно се прави, моля пишете ми в коментарите под публикацията.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)

сряда, 1 октомври 2014 г.

Тефтер за рецепти 3

Здравейте,

днешната публикация е посветена на Тефтер за рецепти номер 3. Поръчката ми беше от любимите - да  е в синьо и да има два раздела за основни и десерти... Какво по-хубаво от това, да ти дадат творческа свобода и поле да реализираш идеите си.
Вече бях намислила този тефтер, просто ей така, дори бях си купила специално за случая ново блокче с дизайнерски хартии с тематично-хранителни десени и бях решила да направя един такъв просто ей така... Пък ако не го продам - ще го оставя за себе си. Дааа, ама неее. Бил си е предвиден за Зоя тоя тефтер и туй то.
За корицата избрах един разкошен печат на Мо - What`s cookin`?. Момиченцето е толкова сладко и симпатично, че не му устоях. За разделителите избрах бурканчета и, за да е още по-интересно и сладко сложих малката кукла в точно един такъв симпатичен буркан. Чувствате ли се объркани? Хахахах :)
Ето какво се получи:


Понеже хартията е с много орнаменти не исках да я претрупвам излишно с декорации и за това към бурканчето привързах едни минартюрни и много, много сладки метални висулки - виличка и ножче. Закрепих ги с обемна лепенка, за да не се мендахерцат много.


Като разделителче пък сложих това мини бурканче, което напълних със син брокат, за да е в тон с основния цвят на композицията. 


Ето я и бурканената ми принцеска. :) Не изглежда чак толкова лошо, нали? 


На вътрешната страна на корицата традиционно вече за тези тефтери сложих  джоб и листчета за бележки и хвърчащи рецепти. 


Пиленцето вече е в тавата и вече е готово, гарнирано с малко златен брокат и полято с лъскав сос(нищо, че не личи, но има доста глоси по него)


За десертите подбрах в тон с дизайнерската хартия това сладко кексче. Много ги обичам тия кексчета(да ги похапвам имам предвид).


Тук по-добре личат ефектите по него. Има си брокатче, а черешката е потопена в глоси топинг. :)


Задната корица също има джобче за бележки, разбира се. :)


За финален завършек направих и кутия, в която тефтерчето си полегна
удобно.


Декорирах я семпло с няколко цветенца, от новия ми пънч(фук-фук), а в средата ги разкрасих с камъчета.

Тефтерчето ще включа в предизвикателството на Картичкофуриите - 236 - Кулинарно в розово.

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)