събота, 2 август 2014 г.

Кутийка,календар и картичка (3в1)

Здравейте,

вдъхновена от предходния ми проект с кутийката, реших да направя нещо още по-сложно и завъртяно(за мен). Идеята ми дойде от една снимка в Пинтерест на кутийка, в която бяха вградени няколко малки чекмедженца(предполагам от кибритени кутийки). Малко си доразвих идеята и си я доукрасих по моему. Получи се нещо, на което не мога да дам еднозначно име - кутийка с чекмедженце, малко календарче и картичка в едно. 
Хрумна ми, че може да е приспособено като подарък за бъдеща мама, със съответен печат на бременна жена, календарче за деветте месеца, чекмедженце, в което да крие малки свои тайни, бележки, а защо не и снимки от видеозон (или пък в което да се сложи подаръче)и прочее. Ето какво се получи след няколко часа на изчисляване, чертане, рязане, лепене и украса...


Като всяко уважаващо себе си чекмедженце, моето си има и дръжчица от стъклени... ъъъ... нещо си(да кажем топчета, макар да не са топчести изобщо)!


Картичката, която служи и за капак на така нареченото чекмедже се прегъва и застава като настолен календар(или поне на мен на това ми наподобява сгъвката).


Ето и в отворен вид. Размерите са 15 на 15 с височина 3 сантиметра. Мисля, че може да побере доста и различни щуротийки вътре. Основата е от твърд, перлен картон и е устойчива, поне според мен.


Импровизираното календарче е за деветте месеца на бременността, като може листчетата да се скъсват, след изтичане на дадения месец. 
Маминката реших да оцветя в комбинация от момичешко-момчешки цветове. В началото бях решила да сложа и надпис за момиче или момче, но универсалния вариант ми се стори по-подходящ.


Розичките са купени, то си и личи, обаче централното цвете, което нямам никаква идея какъв вид цвете трябва да бъде, си направих сама. Боядисах го в синьо-розово, за да е в тон със ситуацията. :) Мисля, че като за пътви опит проектът ми се получи добре. Може би следващ път ще използвам по твърд картон, за да е още по-стабилна основата.

С проекта ще участвам в:

и в


Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак. :)


9 коментара:

  1. Много усмихващо 3 в 1! Чак ми се прииска да очаквам бебче! Със сигурност и така е стабилна кутийката. На мен ми е интересно как закрепи дръжката, ще споделиш ли? И още едно въпросче - цветето с какво го оцветява? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет! Разбира се, че ще споделя. Нанизах тия червенички неща на бижутерска тел, направих две дупчици в които вкарах крайчетата и и после ги затворих на вътре като при телбод. Фиксирах ги с малко двойно залепящо тиксо. Цветето пък оцветих, като размих малко акварелен молив в една капачка с няколко капки вода и с гъбичка за грим и потупване нанесох върху вече готовото цвете. :)
      Надявам се да съм била полезна, ще се радвам да се отбиеш пак при мен. :)
      Усмихната вечер.

      Изтриване
    2. Благодаря, Вал! Непременно ще се отбивам и то често :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Страхотна е! Браво, много ми харесва :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. :) Радвам се, че ми одобряваш хибридчето. :)

      Изтриване
  3. Браво, чудесен първи опит. Ще чакам да видя и следващите, сигурна съм, че ще са все така прекрасни. Успех и късмет!

    ОтговорИзтриване