четвъртък, 7 август 2014 г.

Балони за Рожден Ден

Здравейте,

минаха няколко дни и ето ми пак при вас с поредната картичка.. 
Да не си мислите, че съм бездействала? Съвсем не, уверявам ви! Просто ми се натрупаха много неща наведнъж и подхващам едното, докато го чакам да изсъхне - другото, после трето и така навъртях няколко проекта, някои от които чакат да бъдат завършени утре.
Тази вечер ще ви покажа една картичка, която е много цветна и весела. Балони, подаръци и още нещо... :)
Ще ви споделя и едно откритие, което ми се случи случайно, както винаги. Но, първо картичката:


Е, нали ви казах, че е пъстра ситуацията? :) Много цвят за много настроение, надявам се. На мен лично ми беше супер забавно и свежо, докато  я подреждах.


Подаръците си измайсторих сама от разни отпадъчни хартийки, като идеята ми беше да повторят цветовете на балоните. 5 балона - 5 подаръка. Така е редно, според мен. :) Мацнах малко тук и там с черния маркер и гел химикалката, мъничко глоси(тук още е мокро даже) и хайде- даровете да кордисани. Вдигнах ги с обемни лепенки, за по-ефектно.


Да ви призная - балоните са ми любими в тази картичка. Толкова свежи и празнични... Няма как, казвам ви, да не ги полея хууууууубаво и пищно с глоси акцент. Спазих ръбчетата им и така на живо изглеждат сякаш ей сега и ще полетят от картичката. :) Хи-хи.

А сега да ви обадя и обещаното откритие. Фонът на картичката ми си направих сама. За никой не е тайна как се прави, но все пак да си кажа аз, нали съм Мара-подробната: Топите си обилно намокрената четка в боичката и пръскате където сварите и видите. Хубаво е да обезопасите околните пространства, защото аз имах пръски чак на прозореца... Какво да го правиш - творчество.
Като изсъхна обаче тая ми ти цапаница и нещо много, много постно ми седеше. Чудих се какво да измисля, за да я поосвежа малко и ми хрумна да я мина с C 200. Положих доста сочен пласт. Направо си стана бяла, но, както всички знаем, това чудно лепилце, когато изсъхне става прозрачно. Също да викажа, че направо ми бетонира хартийката. Толкова стабилна и твърда стана, че направо ми беше кеф да я кълцам. C-200-то придаде един такъв много готино-сатенен блясък на цялата цапаница. Почти като перлено картонче се получи и адски много ми хареса, за това и бързам да ви споделя хитринката - възползвайте се смело. Само първо оставете всичко да изсъхне много добре.
Показвам ви и няколко снимки в близък план на така наречената ми домашно правена "дизайнерска" хартия. :D



Мисля, че много добре се вижда структурата на листа след изсъхването на лепилото. Освен всичко друго, така защитавате и самите цветове, за да не избледнеят с времето.

Е, това е за сега от мен. Надявам се, да съм ви полезна и усмихнато-цветна. Очаквайте ме скоро пак. :)


6 коментара:

  1. :) Чудесно начало за деня ми, Вал! Много весели цветове и интересна техника! Хубав ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Иренка. И ти ме усмихна с твоя коментар.

      Усмихнат следобед и творческо вдъхновение. :)

      Изтриване
  2. Балоните наистина приковават погледа в картичката - много добре са се получили. Да ги вържеш здраво да не излетят :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Вързах ги аз. Нямат шанс за бягство. Благодаря ти, че се отби отново. :)

      Изтриване
  3. Чудесна хрумка и много пъстра картичка. Сега се замислих и утре ще го пробвам, ако намажа картинката с ц200 ще запечатам всичко без да се размажат цветовете. Това винаги ме е притеснявало когато оцветявам. Благодаря ти отново за тази пъстра картичка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И мен така ме притеснява това - дали няма да се размаже, зацапа, избледнее. Обаче предварително е добре да се пробва на друго листче, дали Ц-200-то става прозрачно след изсъхване, защото не всички имат този бонус. При някои оставало млечно бяло ми се оплакаха...

      Изтриване