събота, 16 август 2014 г.

Кутийки - плик и портмоне

Здравейте,

днес идвам да ви представя две визии за кутийки, които могат да съберат малки подаръчета, пари, а защо не и тагче с пожелание в себе си.
Сгъвките са нови за мен, но ми беше интересно и приятно да експериментирам. Вдъхновение почерпих от една мацка в Ю-тубата, която се е назовала PootlesPapercraft

Реших да ги публикувам заедно, защото така ги направих - заедно. :) Много са ми сладки и симпатични и за това бързам да ви ги покажа:


Сега ще ви поразкажа и по нещичко за всяка от тях. 



Извинявам се за малко размазаното изображение.

Тази кутийка има формата на портмоненце. Размерите и са 10,5 на 6,5, ако правилно съм запомнила. :)


От страни се сгъва като подаръчна торбичка. 
Цветенцето си направих сама преди известно време, но тук си пасна точно по мярка и цвят.


За затварянето избрах едно малко и симпатично езиче, което да прибира капачето на нашето портмоненце. Прореза си изрязах внимателно със скалпела.


Втората кутийка е тип плик и е с размери 9,5 на 9,5. Тук не си личи пликовата и сгъвка, но само почакайте следващите фотоси.


За затварянето тук избрах да направя това сладкишко, подвижно коланче, което декорирах с копченце. Копчето е цикламено, но отново е излязло в някакъв неузнаваем цвят...


Ето това е нашето пликче-кутийка от другата страна. Избрах да не и декорирам гръбчето, за да не претрупам работата и да изглежда елегантно, все пак. :)


А ето и как се разтваря, давайки възможност да си прибереш на уютно подаръчето вътре. 

Мисля, че и двете кутийки дават възможност за семпло и дискретно надписче (Благодаря, Честито и т.н.), но за сега не сложих, тъй като още си нямат конкретно предназначение. Но, това е дребен детаил, който лесно и бързо може да се добави.

Е, това е за сега от мен. Надявам се да са ви харесали моите нови кутийки. Очаквайте ме скоро пак и не забравяйте, че ако оставите коментар няма да ви се обидя изобщо. ;)

2 коментара:

  1. Много ми харесаха и кутийката и портмонето. Напоследък ми се налага да правя, а нищо не ми се получава. Задължително ще опитам и твоят вариант. Цветето обаче ми стана фаворит :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарности. Ако пак не се получи - насреща съм да помогна с каквото мога. :)

      Изтриване