сряда, 29 октомври 2014 г.

Хелоуин

Здравейте,

днешната публикация е посветена на един празник, който ми е чужд, но провокирана от идеята за размяна реших да направя една картичка по този случай. Уж се записах в размяната, пък не се видях в списъка и се зачетох след това, че трябвало да обадя, че съм готова. Добре, ама аз понеже не съм прочела, та съм пропуснала и моята картичка ще остане без получател. :) Лошо няма, все пак ми беше забавно да я направя  и да пробвам нещо ново. Не мога да се сърдя на друг, освен на себе си в случая. Другия път да си наместя очелките и да гледам какво пишат хората.
Оцветяването на изображението започнах на срещата в събота, където ми беше супер приятно и готино да бъда. Благодаря ви, на всички, които бяхте там, че ме приехте така мило и ме накарахте да се почувствам чудесно в компанията ви. Непременно ще гледам да повторя и потретя, ама този път няма да си мъкна половината материали, защото ми стана ясно, че където са събрани много жени на едно място властват разговорите. И тъй, улисана в сладки приказки с останалите успях само да си оцветя хелоуинската девойка. За детайлите ще ви разказвам в движение, а ето и крайния резултат:


Започнах с идеята, че трябва да бъде мрачна и страшна картичка, но като залепих изображението на веселия, оранжев фон и по-скоро ми стана смешно, отколкото страшно. 


В оцветяването гледах да се придържам към типичните за празника цветове: лилаво, черно, оранжево, а девойката умишлено направих тъмнокоса, та поне малко да смекча милото и изражение.


Панделката и минах с новата си придобивка - краклето, от което съм очарована до момента и мисля, че много скоро ще трябва да си купя ново. :)


Нали ви споменах вече, че ми стана смешно, та се взех в ръце и смело намацах другата част от картичката в малко по-страховито съчетание. Най-напред сложих памук, който  предварително омазах с черна боичка и го наръсих с брокат. Това обаче ми се видя много, много компромисен вариант и прибягнах до една марля, която разчекнах(буквално) и дистреснах малко. Отгоре пък кукна и датата на въпросното събитие, благодарение на Ем, която услужливо ни предостави за ползване биг шота и няколко от личните си джаджи за рязане, та сега си имам букви и цифри. Благодаря ти, Ем. :)


Една розова панделка бързо беше преоблечена като черна с помощта на стабилно количество мастило, а изпълзявайки от нея се е лъснал господин паяк.
Толкова се запалих покрай този проект, че подхванах и друг и след него, но за това няма да ви разказвам сега. :)

И като стана дума за размени и подобни каузи, на 4-то октомврийската размяна ми се падна една дама - Вергиния Станева, на която изпратих картичка. За голяма моя радост тя се изказа доста щедро и любезно по повод на картичката ми и не след дълго и аз получих картичка от нея. За това искам да и благодаря и да споделя с вас нейното творение за мен:


Вергиния и нейните красоти може да намерите и разгледате ТУК.


Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

П.П. Картичката ще включа в The Crazy Chalenge -183 - Spooky nights

2 коментара:

  1. Всичко може да провокира един творец към нови идеи и проекти.Картичката ти е прекрасна и ние от екипа на the Crazy Challenge се радваме ,че я споделяш в нашето Хелоуинско предизвикателство.Успех ти желая!
    Снежи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Снежи. Много ми е драго да те видя при мен.
      Усмихнат следобед ти желая. :)

      Изтриване