вторник, 22 юли 2014 г.

Шейкър картичка - Буркан :)

Здравейте,

отдавна се каня и приканвам да направя прословутата шейкър картичка, обаче все не и идваше реда. И така идеята остана да отлежава с времето. 
Разгледах огромен брой видеа по въпроса и ми беше съвсем ясно, какво трябва да правя, но ми беше нужен повод, за да се заема. И поводът дойде сам при мен. :) Ура!
Преди време с моя виртуална дружка(Ванчи - здрасти!) решихме да направим подарък на дъщерята на обща приятелка по повод рождения и ден. Избрахме ние каквото избрахме и решихме тя да ги поръчка и пусне по трасето, тъй като работи в куриерска фирма. Всичко хубаво до тук. Приключихме с подаръка, празника мина и замина и се разбрахме да си разделим по равно сметката за покупките + разходите по транспорта и аз трябваше да и изпратя паричките с виртуалното банкиране(уж щеше да е лесно). Да, ама при мен кога нещо е било лесно и от първия път? Нещо не стана тая транзакция и се разбрахме, че ще и ги пратя, ама а днеска, а утре и мина месец... 
Почувствах се страшно неудобно и реших да придружа паричките с подходяща картичка за извинение. 
Така се почна и приключението с шейкър картичката. Според мен стана сладуранска, ама нали си е моя... :) Ето я и нея:


Тоя симпатичен буркан открих в нета фрий(не ме питайте къде, защото и аз не знам), ама нали съм си аз и трябваше малко да го префасонирам. Вътре се мъдреше една пчела, май... Но на мен хич не ми хареса и за това и лепнах тая сладка, нахилена пеперуда. :) Добавих и тагче с надпис, че съжалявам. (shame)
Много ми харесва, как подрънква, когато я раздвижиш.


Първоначално бях решила изображението да е само в основата, под прозрачното нещо, ама хич не ми хареса, за това го разпечатах пак, изрязах го със скалпела, като му оставих листата, за да изглежда, че пълнежа е под тях. И така вече ми хареса.
Корковата тапа е под прозрачното нещо, но я повдигнах с 2-3 пласа от обемното тиксо и така и тя седи незасегната от дрънкащите работи(не знам как се казват, сори).
За фон накълцах едни остатъци от лист дизайнерска хартия и ги залепих както ми дойде. Пач уърк или нещо подобно.


За финал изтръгнах(буквално) няколко калинки, които бяха кукнали на дървено листо и ги сложих да си пълзят по картичката.
Сложих и вътрешен джоб за парите + няколко парченца от фоновата хартия, ама забравих да снимам...

За малко да забравя да ви се нафукам и какво използвах за ъъъ... това прозрачното в прозорчето... Ацетат мисля беше, ако не е ще ме прощавате. Понеже в близката книжарница не открих от него, а сигурно и не успях да го обясня на момичето, което ме гледаше все едно съм и обрала джанката, реших, че все ще намеря с какво да го заменя в къщи. На помощ ми се притече една голяма кутия от бивша торта(тарелка), от която си изрязах нужното парченце. После кутията отиде в кофата, ама си струваше. 

Мисля, че вече е пристигнала(надявам се) и дано на получателката да и хареса и да ми прости несериозното отношение. Успокоявам се, че забравям дори и когато на мен ми дължат пари, та за това не бива да съм гузна... :)

Е, това е за сега от мен и моите шейкър приключения. Очаквайте ме скоро пак.

5 коментара:

  1. Хей, здравей, магьоснице :) Направо съм очарована от картичките ти, от стила ти на писане и от таланта да използваш всичко дето ти попадне пред погледа:) Продължавай все така! Радвам се,че те открих!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, мила Елена. Все за хубави хора се сещам с това име покрай мен. :)
    Със сигурност мисля още дълго време да се подвизавам тук. Хей сега скачам при теб да те видя и ти какви красоти ги твориш.

    Поздрави и усмивки. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Привет и благодаря сърдечно. :) Много се радвам, че съм обогатила с нещо идеите ти. Ще намина непременно, за да видя какво си сътворила. Ако имаш нужда от помощ - пиши(тук или най-горе в дясно съм дала други координати за контакт с мен). Ще се радвам, ако мога да услужа.

    Усмихната вечер от мен.

    ОтговорИзтриване
  4. http://isstil.blogspot.com/2014/08/blog-post_3.html - това е, което успях да направя... Надявам се следващия път да се справя по-добре, но всъщност важното е, че и аз, и децата много се забавлявахме докато правихме шейкър картички... Хубава вечер и още веднъж благодаря за идеята...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Справили сте се повече от страхотно. Много находчивост и желание личат в изпълнението. Радвам се, че имам пръст във взаимното ви забавление. За мен е удоволствие. :)

      Поздрави на дечицата и усмивки от мен. :)

      Изтриване