сряда, 23 юли 2014 г.

Езерната фея

Здравейте,

като всяко момиченце от малка съм лудо влюбена в приказките за принцове и принцеси, жаби, мишки, красавици и зверове, Пепеляшки, русалки и феи, за това, когато попаднах на този печат реших, че това не е обикновено момиче, цопнало в локва, ами си е една истинска, при това Езерна Фея(нищо, че е безкрила, да си представим, че крилата и са скрити). Много исках да я оцветя веднага, обаче си давах сметка, че като съвсееем, съвсем прохождаща ще я направя по начин, който няма да ми хареса. За това мъдро я оставих да отлежава с времето. Не, че сега съм много веща в оцветяването, но реших, че трява да се пробвам  с тази чудна Фея. Ето я и нея:


Обвита във сияние(или нещо подобно), леко и фино се подава на повърхността, за да помечтае и да се надява на любов(правете асоциация с таговете)... Сигурно и е самотно... Това малко ме натъжи, но тъгата понякога е красива със своята летаргичност, мекота и премрежен поглед... 


Цялата тая романтична работа реших да поръся хубаво с брокат, за да предам ефирен блясък на обстановката. Листата или както там им се вика на тия плуващите работи, по които жабите подскачат, минах обилно с глоси акцент.


Кожата на нашата фея намазах хубаво с C 200, та като изсъхне да стои леко перлена(нали излиза от водата). Тук на снимката е още мокро и за това изглежда като мината с блажна боя, нооо, почакайте само да изсъхне и ще видите вие! :D

Цветята, които използвах за декорацията много си харесах, когато си ги купувах и понеже нямах нищо по-подходящо - лепнах тях, ама ми седят някак постно. Струва ми се, че в най-скоро време ще бъдат заменени с нови, но за сега това е положението.

Малката хитрост за днес са тагчетата, които се подават под централното изображение. Тях си направих самичка с Фотошоп и съвсем НЕнарцистично им сложих и Valarie, да не би случаааайно някой да обърка на кого е картичката. Хи-хи. 
Можете да си направите и вие такива, като експериментирате с формата и шрифта им. Аз си ги слагам по няколко на ред и запълвам листчето с най-различни, защото са много удобни и подходящи за най-различни проекти. Можете да си ги оцветите по желание или да ги дистреснете с мастилата - ваш избор.
Косата ми е най-голямата гордост. Много ми хареса как се получи този път. :)

Е, това е за сега от мен и езерната фея. Тя сега ще ляга да спинка, за да бъде красива, когато дойде нейният Фей(или както му се вика в мъжки род), за да я целуне и да се оженят. После три дни яли, пили и се веселили и т.н.
Очаквайте ме скоро пак. :)

4 коментара:

  1. Много е добра тази езерна фея... направо ми стана мокро като я гледам... как излиза от водата, огряна от слънчева светлина. Аз определено не съм от феновете на приказните създания, но в твоя случай ще направя изключение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее, поласкана съм. :) Аз и Феята ти благодарим. :)

      Изтриване
  2. Прекрасна фея! Оцветяваш страхотно! Впечатлена съм от ефектите, които си добавила, най-вече от идеята за глоси акцент на листата. Получило се е много, много ефектно! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце за милите думи. :)

      Усмихнат следобед от мен.

      Изтриване