четвъртък, 31 юли 2014 г.

Кутийка - чудесийка. :)

Здравейте,

днес за разнообразие от картичките реших да направя една кутийка. Много кутийки и кутийчици съм гледала по чуждите блогове и все съм имала мерак и аз да спретна една такава. 
Основата и капачето избрах да са от перлен картон в цвят шампанско, а самите те са оригами или нещо подобно... Ето и крайния резултат:


Печата  бях избрала, но още не бях сигурна как ще го позиционирам. Първо реших да го лепна в едно кръгче от дизайнерската хартия, което от своя страна да сложа върху друго, малко по-голямо кръгче от перления картон, обаче на големина се оказаха по-обемни от самата кутийка и прецених, че ще стои зле. За това изрязах момата и я лепнах горе на капачето.  И понеже нямах идея за какво точно ще е тази кутийка му направих по-универсален надпис, който да не е задължаващ. 
Малко перли за разкош и смятам, че това е повече от достатъчно.
Ето и  в по-близък план:


Устните, очите и цветето на шапката минах с глоси акцент(малко съм пристрастена към него, ама само малко). Цветовете подбрах с унисон с хартията. 


Надписчето много го харесвам. Този шрифт го имам и във вариант за кирилица, което си е рядкост. Също стои много добре. :) Изкуших се малко да "закача" още някоя и друга перла, ама се възпрях , за да не претрупам ситуацията, както често обичам да правя. 

Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

6 коментара:

  1. Чудесна кутийка, мила. Браво, много ми хареса ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Казано от теб е истински комплимент. Благодаря ти. :)

      Изтриване
  2. Ехааа, браво! Много хубава кутийка!

    ОтговорИзтриване
  3. Кутийката е супер готина. Мацката на нея още повече. На всичките си проекти използваш много яки дизайнерски хартии. Може ли да споделиш на коя марка са? И един непоискан съвет от мен. Преди време една от моите любими крафърки каза.. снимайте проектите си на дневна светлина, понякога, заради липсата на хубава светлина и снимка не можем да видим цялата красота на проекта. Такива красоти правиш. Ето загледах се в блога ти в 12 часа и вече час и половина не мога да спра да прелиствам. :))) не знам защо си мислиш че не можеш да оцветянаш коси, тази се е получила супер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Косите винаги са ми били препъни камъчето. Някой път ми се получават от раз, друг път с голям зор и мъка, но като цяло ги докарвам уж. Имала съм и случаи с печати, които съм оцветявала по 3 пъти и понеже не ми се получава, в крайна сметка отиват в коша. :)
      За хартиите споделям веднага. Мисля, че не са на някаква известна марка, която се котира и намира много. Купих си ги от един магазин на Илиенци и до колкото помня бяха на някаква много прилична цена. Запазила съм си корицата - " Flower wrapping book - The flower from the paper" - това е изписано на нея.
      Що се отнася до снимките - факт! Обаче си е важно и да го умееш, а на мен снимките никога не са ми били някаква страст. Добре, че е фотошопа, че иначе яко щях да съм загазила. :)
      Много ти благодаря, Веси, за щедрите на хвалебствия коментари. Радостна съм и ми се напълни сърцето, че така си се заинтригувала от моите нещица. Ще се радвам да те виждам пак тук, а аз си се отбивам при теб честичко - да си знаеш. :)

      Изтриване