вторник, 22 юли 2014 г.

Между доброто и злото...

Здравейте,

тази картичка се случи много бързо и лесно. Направих я с удоволствие и настроение и с участието на любимия ми цвят - лилаво!
С настоящата публикация ще ви споделя и още едно малко откритие за мен, което може да ви спести малко средства и да предаде допълнително очарование на проектите ви.


Искам да ви се похваля, че цветята си направих сама. Направо ще се пръсна от гордост. :) Фонът на централното изображение е със сухи пастели, размазани с пръстче. Говорих ви за тях в урочето, което подхотвих за РД на Картишоците.
А новото ми откритие ще видите в разкъсаните ръбчета на фоновата хартия(с буквите). Понеже си нямам онова симпатично уредче, което е прилича на цвете, а и онази джаджа за поренето на шевове не открих, иначе съм убедена, че си имам такава някъде из къщи се зачудих с какво мога да нащърбя ръбовете. Много ми допада тази визия и пробвах с ножицата, ама не се получи, после пробвах и с шкурка, обаче пак не бях доволна от ефекта... Ама луд умора няма. Хванах скалпела, като бях решила, че ако не се получи и се отказвам, ама взе, че стана и то стана супер. Хващате си листчето стабилно и прокарвате скалпела перпендикулярно на ръба на хартията(пробвайте първо на някое, което ще хвърлите с лека ръка). Бях се навила да си купя оная китка, ама сега мисля да си спестя десетте лева. 
Наръбените краища минах с пастелите отгоре и това е крайният ефект.


Малко по-близък план:


Двете дребошлъчки(ангелчето и дяволчето) са супер закачливи и сладурански.  Мисля, че и кожата ми се получи този път. Ще ви разкажа в някоя друга публикация, как открих, че е най-лесно да се оцветява тя, защото за мен беше голямо предизвикателство, докато налучкам, а вярвам и за всеки начинаещ, които използва акварелни моливи също. 
Но най-много си се гордея с китките. За мен това е огромно главоболие и трудност, защото нямам подходящи пънчове или полезни машинки,които да ми ги изрежат, а рязането ми е пръв враг, но като гледам какви красиви цветя правят другите момичета и ми се приисква и аз да сътворявам такива, та от време на време си взимам превантивно хапчето за главоболие и сядам да накъдря някое и друго цвете.

Е, това е за сега от мен. Надявам се да съм била полезна. Очаквайте ме скоро пак. :)



4 коментара:

  1. Прекрасна картичка! Да те питам тия печати твой ли са? Много ми харесват. Ако искаш пиши ми на ФБ страницата ми. Искам да си поговорим за тях. А относно инструмента за разръфане на краищата, хич и не ти трябва да си го купуваш, аз си го взех ползвах го 2-3 пъти и го дадох на малката да си играе с него, разрошвай си ги със скалпела (аз използвам макетния нож, за да не изтъпявам скалпела). Имаш прекрасни идеи и ми се иска да те виждам по-често. Поздравления още веднъж за оцветяването :)

    Поздрави,
    Зара

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Зара. Много си мила. Не са мои печатите. Само този с булката от урока аз съм го рисувала, а някои си ги преправям по мой вкус. Ще ти пиша във ФБ ей сега. :)

      Поздрави и усмивки.

      Изтриване
  2. Много готина картичка!Прилича ми на една стара реклама по телевизията,която много ми харесваше с дяволче на едното рамо,което казва изкушаващо-"Купи си (нещо си не помня какво)" и ангелче на другото рамо,което казва разумно '' Не си го купувай (не ти трябва ).Разгледах ти блога и много хубави картички си сътворила.Браво.Страхотно оцветяваш с акварелните моливи.И аз имам един два опита ,но твоите са прекрасни.Успех и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Поли. Трогната съм.
      Хе-хе... и на мен ми изплува нещо по тая реклама, ама верно за какво беше? :)
      Радвам се, че се отби при мен.

      Усмихнат следобед.

      Изтриване