вторник, 22 юли 2014 г.

Пътуване в миналото

Здравейте,

Днеска явно ми е продуктивен ден, защото направих няколко неща и  тази картичка намери място сред тях.

Винаги съм харесвала ретро нещата във всичките им форми измерения и за това, когато видях този печат реших, че е тъкмо подходящ за повода. Лято е, всички пътуват на някъде(най-вече към морето) и тази мацка просто си просеше да бъде оцветена от мен. И тъй като съм мило и добро момиче се отзовах моментално на повика и. :) Колко поетично...





Тук е моментът да ви споделя и какви ги свърших покрай  картичката... Тъй като пътешественичка без карта не може да мине, взех една от картите на мъжа ми най-безцеремонно я накълцах за случая. :D 
Неговото хоби са историята и събирането на всякакви исторически карти. Естествено го питах преди това, не мислете, че съм я чопнала тайно. Та нали ще ми откъсне главата, ако взема, че погубя някоя "безценна" карта от неговата съкровищница!?
 Даже ми подари и още няколко. Много съм доволна от себе си и от него най-вече. :) 
Цветовете по момиченцето ми съобразих с тези по картата, за да има синхрон.
И до тук със сполуките за мен. Декорацията се оказа мнооооого трудна за измисляне. Не ми върви да слагам китки на това съчетание и трябваше бързичко да ми хруме нещо по въпроса. 
Направих няколко карфици, които да забода, сложих и тагче с малко послание и единият ъгъл остана празен... 
Чудих се, чудих се... нямам нищо в подходящ цвят и току да се откажа и вятърът духна , една торбичка се размърда пред погледа ми... Я! Чудо. И така милата торбичка беше накълцана и префасонирана в ей тая панделка, която виждате горе в дясно. От нея се нареди да се поклаща и висулката, която беше условие и по едно от предизвикателствата. Избрах паричка, защото тия пътувания, карти и ретро неща в купом ми напомнят за търсене на съкровище и такива едни щуротии и тая паричка сама се избра за случая.


Малко близък план на ситуацията... :)

Хвърлих и малко перлички тук и там за разкош, а тази мрежичка, която небрежно се подава отдолу ми е любима и я използвам много често.



Е, това е за сега от мен. Очаквайте ме скоро пак.

6 коментара:

  1. I love your image and the coloring is wonderful and you have a great charm..love it...lovely card you have made...good luck with the challenge..
    Thanks for joining with us at CARD MANIA challenge this time

    Hugs,

    Monika - GDT

    ОтговорИзтриване
  2. Много съм впечатлена - и от картичката, от представянето и, и най - вече, защото си използвала неща, което си открила вкъщи и собственото си въображение, за да намериш точното им място върху проекта си. Браво! Именно това е първоначалната идея на кардмейкинг-а и скрапбукинк-а. Преди да се появят диз. хартии, шаблоните и т.н. Страхотна работа! За мен беше удоволствие да се разходя при теб и ще те очаквам отново в Хартиени вълшебства!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавия коментар. И аз съм почитателка на "направи си сам". Не, че отхвърлям всички новости и улеснения, но се губи част от очарованието и идеята на всичко. Хубаво е, дори да имаш тези благинки, понякога поне да забравиш за тях и да се опиташ да направиш нещо без тяхната помощ, да се провокираш и предизвикаш сам.

      Хубав следобед ти желая. Усмихна ме. :)

      Изтриване
  3. Креативна и носеща прекрасно послание. Благодаря за участието в предизвикателството на Card Mania. Успех и ще очакваме бъдещи участия при нас с удоволствие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, наистина с удоволствие ще се включвам пак.
      Усмихнат следобед.

      Изтриване