вторник, 1 юли 2014 г.

Circles/Кръгове

Здравейте,

тази публикация е по два повода и двата хубави и интересни за мен. 
На първо място с тази картичка съм решила да участвам в 

50 предизвикателство Circles/Кръгове на  Card Mania Challenges

 и на второ място разучавах нова техника с акварелните моливи.

Отдавна се заглеждам по разни блогове на различни творителки на картички, които оцветяват печати и ми направи впечатление тази техника в която оцветяването се случва посредством множество точки(кръгчета) имитиращи пухкавост или къдравост при косите. И тъй като отдавна бях хвърлила око на точно този печат, който недоумявах как точно да оцветя заради много пищната, къдрава коса реших, че това ще да е начина - с точки.
До тук добре, обаче осъзнах, че творенията, които съм гледала са правени с копиците(отново!), а аз такива нямам. После пък ми хрумна, че въпреки това бих могла да пробвам и аз, като си измислих нова, моя си техника. 
Първо хубаво размих цвета на молива в една капачка от бурканче, добавих малко Ц 200 за гъстота и релефност и няколко капки вода и започнах да точкувам... Не знам все още дали харесвам това, което се получи или още доста ще трябва да упражнявам тази техника, докато постигна желания резултат, но на този етап съм доволна и за това се престраших да се "покажа" именно с тази картичка.
Поради предизвикателството на Кард Маниаците трябваше да сложа още кръгове, за това реших картичката по този нов за мен начин. Забавлявах се много и се надявам да харесате крайния резултат. Исках да е цветно и забавно, както се чувствах аз, докато я творях.


Това е цапаницата, която стана от творческата ми вихрушка. Позволих си да излизам от очертанията смело, защото бях решила прецизно да изрежа изображението.
Между другото за първи път правя толкова тъмна кожа. Хареса ми и смятам да опитам пак.
Докато подреждах картичката, прецених, че има още какво да добавя към моето  къдраво момиче, за това се заиграх още малко и се получи ето това:



Малко копченце(още кръгове), едно кристалче, розичка в гамата и няколко топчета от стериопор(кръгчета пак), които преди доста време купих в една огромна торба и се чудих за какво да използвам. 
Ето и малко по-близък план на изпълнението:


Тук сякаш леко си личи, че съм използвала 3D ефект на очите и фибичката, както и брокат за китката и дрешката на къдравелката. Пък и се вижда, че косата и има освен много точки и релеф. :)

Е, това е за сега от мен. Стискайте ми палци в предизвикателството и скоро ме очаквайте пак.

2 коментара:

  1. Много добре ти се е получила къдрокоската и те поздравявам за смелостта да експериментираш! Чудесна картичка и ти благодаря, че я сподели с нас в Card Mania Challendges. Успех в предизвикателството и заповядай отново при нас!
    ПП Премахни думата за проверка, за да става по- лесно коментирането в твоите публикации :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оценката и съвета Ви. :)
      Дори не знаех, че има такава дума за проверка. Сега ще се разтършувам и ще я премахна.
      Усмихнат следобед. :)

      Изтриване